"Pieter Slaman (BiJo): "Management Triodos Bank ziet geen toekomst meer"

BiJo sluit definitief haar deuren

Tholen - BiJo 'Logische Groenten' B.V. in 's-Gravenzande sluit vandaag (30 oktober) officieel de deuren. "Er is vanaf vandaag 100.000 vierkante meter minder biologische grond in Nederland. BiJo sluit haar deuren omdat het management van de Triodos Bank geen toekomst meer ziet in BiJo. We zijn nog bezig geweest om zelf door te starten, maar Triodos wilde dat pertinent niet. Triodos Bank is in dit alles aardig tekort geschoten en ze komen er naar mijn mening een beetje makkelijk vanaf", vertelt Pieter Slaman van BiJo.

Hij geeft aan dat vanmorgen de laatste dingen opgeruimd zijn. "Vanmiddag gaan we nog samen met de medewerkers lunchen." Volgens Pieter heeft 80% van het personeel al een nieuwe baan. "En we hopen dat de rest in het voorjaar weer ergens aan de slag kan." Hij gaat zelf beginnen aan een nieuwe uitdaging in Amerika. "Ik ga werken bij een sla-teler in Boston. Ze telen daar wel met steenwol, maar gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen in de kas. Dat was voor mij wel één van de voorwaarden."

De redactie heeft Triodos Bank om een reactie gevraagd. Triodos kan als bank echter geen uitlatingen doen over relaties of gewezen relaties.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven