Gaat Sharon Dijksma naar Infrastructuur en Milieu?

Sharon Dijksma maakt een grote kans om opvolger te worden van Wilma Mansveld als staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu. Dijksma is "een bestuurlijk zwaargewicht met veel Haagse ervaring" en "inhoudelijk sterk", zeggen Haagse bronnen tegen de NOS.

De PvdA wil de naam van Dijksma nog niet bevestigen. "Samsom wil er nog over nadenken", hoorde Ron Fresen. De woordvoerder van Samsom wil ook geen termijn noemen van de benoeming van de opvolger. Dijksma was de afgelopen week met koning Willem-Alexander op staatsbezoek in China.Sharon Dijksma is sinds 18 december 2012 staatssecretaris van Economische Zaken in Kabinet-Rutte II. Diverse mensen in de bio-branche hebben via twitter al aangegeven Dijksma liever niet te zien vertrekken. Miriam van Bree zei bijvoorbeeld: 'Beste Sharon Dijksma, stap NIET over. U heeft nog veel te doen op EZ'. En Joris Lohman van Slow Food reageert als volgt op het nieuwsbericht 'Dijksma volgt Mansveld op als staatssecretaris': 'Erg jammer voor voedsel en landbouwsector in Nederland'.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.