Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Scheepens, Biologisch Brood:

"Je ziet nu allerlei soorten mensen op de bio-markt"

Iedere woensdag staat Jan Scheepens (66) van Biologisch Brood op de Boerenmarkt in Den-Haag. In een nieuwe serie van De Posthoorn publiceren ze elke week een artikel over één van de ondernemers op de markt. Jan kwam in zijn vorige baan als havenmeester in Willemstad in contact met een bakker, die naar eigen zeggen toen al 'behoorlijk op de biologische toer' was. De vader van Jan is ook bakker, waardoor zijn interesse al snel gewekt was. Jan besloot hem te gaan helpen en adviseerde de bakker om op de markt te gaan staan. "Als jonge vader zag hij dat echter niet zitten en toen ben ik erin gestapt", aldus Jan.



In zijn kraam liggen bio-broden en koeken van zijn Duitse bakker, van Menno, van Zonnemaire en van een bio-bakker uit Limburg. "Ik heb groot geluk gehad dat ik topbroden van deze leveranciers - ook allemaal deels hobbyist - mag verkopen. Dat geeft veel voldoening. Het zijn producten waar ik helemaal achter sta." Hij vertelt dat 80 procent van de klanten vaste klant is. "Dat geeft het gevoel van een dorpswinkel."

Hij vertelt dat het publiek in Den Haag niet anders is dan elders. "In algemene zin kan je zeggen dat het geitenwollensokkenimago helemaal niet meer van toepassing is. Je ziet nu allerlei soorten mensen, met een kleine of grote portemonnee. Wat ze wel gemeen hebben? Dat ze bewust bezig zijn met voeding."

Voor meer informatie: www.boerenmarkt-denhaag.nl

Bron: De Posthoorn
Publicatiedatum: