Iedere woensdag staat Jan Scheepens (66) van Biologisch Brood op de Boerenmarkt in Den-Haag. In een nieuwe serie van De Posthoorn publiceren ze elke week een artikel over één van de ondernemers op de markt. Jan kwam in zijn vorige baan als havenmeester in Willemstad in contact met een bakker, die naar eigen zeggen toen al 'behoorlijk op de biologische toer' was. De vader van Jan is ook bakker, waardoor zijn interesse al snel gewekt was. Jan besloot hem te gaan helpen en adviseerde de bakker om op de markt te gaan staan. "Als jonge vader zag hij dat echter niet zitten en toen ben ik erin gestapt", aldus Jan.
In zijn kraam liggen bio-broden en koeken van zijn Duitse bakker, van Menno, van Zonnemaire en van een bio-bakker uit Limburg. "Ik heb groot geluk gehad dat ik topbroden van deze leveranciers - ook allemaal deels hobbyist - mag verkopen. Dat geeft veel voldoening. Het zijn producten waar ik helemaal achter sta." Hij vertelt dat 80 procent van de klanten vaste klant is. "Dat geeft het gevoel van een dorpswinkel."
Hij vertelt dat het publiek in Den Haag niet anders is dan elders. "In algemene zin kan je zeggen dat het geitenwollensokkenimago helemaal niet meer van toepassing is. Je ziet nu allerlei soorten mensen, met een kleine of grote portemonnee. Wat ze wel gemeen hebben? Dat ze bewust bezig zijn met voeding."
Voor meer informatie: www.boerenmarkt-denhaag.nl
Bron: De Posthoorn
Abonneren
Vacatures
Jan Scheepens, Biologisch Brood:
"Je ziet nu allerlei soorten mensen op de bio-markt"
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-09-29 "Het bio-logo is meer dan een vierkante centimeter op de verpakking"
- 2023-09-21 Rose & Vanilla sluit crowdfunding maximaal succesvol af met 300.000 euro
- 2023-09-20 Nieuw: sojameel van biologische sojabonen
- 2023-09-08 "Het geeft een kick als je ziet dat van jouw graan brood gebakken wordt"
- 2023-08-09 "We willen de Surinaamse keuken ook beschikbaar maken voor de consument die biologisch eet"
- 2023-08-07 Veiligheidswaarschuwing SlooOW Rustieke Meergranen Baguette
- 2023-07-13 Le Pain Quotidien introduceert 'cannabisbrood'
- 2023-07-06 Het Graanschap wil graan weer op de kaart zetten bij boeren en bakkers
- 2023-06-27 Excursie proefveld biologische baktarwe: donderdagavond 6 juli in Kloosterburen
- 2023-06-21 "Deze sociale en biologische crackers komen recht uit het hart"
- 2023-06-14 Biologische rogge in het zonnetje gezet
- 2023-06-06 'Liefde voor het klimaat' bezoekt bio-boerin Willy van Buuren
- 2023-06-01 Biologische Stadsbakkerij Broodt bestaat 10 jaar
- 2023-05-30 Goede prijzen voor biologische graanpool 2022
- 2023-04-11 Wat is de kwaliteit van leven bij coeliakie?
- 2023-03-27 Nieuw: Spelt Amandelstaafjes en Haverkoekjes Hazelnoot Cacao
- 2023-03-16 "We hebben hier de voorbije weken al veel talenten zien ontluiken"
- 2023-03-14 Nieuwe lijn met biologische bakkerijproducten van Nederlandse bodem: Driekant Vitale Voeding
- 2023-03-09 "Onze ambitie is om ieder jaar minder afval te produceren"
- 2023-03-07 Ontstaat in Rhijnauwen hét brood van de toekomst?