Iedere woensdag staat Jan Scheepens (66) van Biologisch Brood op de Boerenmarkt in Den-Haag. In een nieuwe serie van De Posthoorn publiceren ze elke week een artikel over één van de ondernemers op de markt. Jan kwam in zijn vorige baan als havenmeester in Willemstad in contact met een bakker, die naar eigen zeggen toen al 'behoorlijk op de biologische toer' was. De vader van Jan is ook bakker, waardoor zijn interesse al snel gewekt was. Jan besloot hem te gaan helpen en adviseerde de bakker om op de markt te gaan staan. "Als jonge vader zag hij dat echter niet zitten en toen ben ik erin gestapt", aldus Jan.
In zijn kraam liggen bio-broden en koeken van zijn Duitse bakker, van Menno, van Zonnemaire en van een bio-bakker uit Limburg. "Ik heb groot geluk gehad dat ik topbroden van deze leveranciers - ook allemaal deels hobbyist - mag verkopen. Dat geeft veel voldoening. Het zijn producten waar ik helemaal achter sta." Hij vertelt dat 80 procent van de klanten vaste klant is. "Dat geeft het gevoel van een dorpswinkel."
Hij vertelt dat het publiek in Den Haag niet anders is dan elders. "In algemene zin kan je zeggen dat het geitenwollensokkenimago helemaal niet meer van toepassing is. Je ziet nu allerlei soorten mensen, met een kleine of grote portemonnee. Wat ze wel gemeen hebben? Dat ze bewust bezig zijn met voeding."
Voor meer informatie: www.boerenmarkt-denhaag.nl
Bron: De Posthoorn

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Tweede Kamer: "Ondersteun biologische koplopers in stikstofaanpak"
- Fotoreportage: Jubileumjaar De Groene Passage feestelijk afgetrapt met Zomermarkt
- Anders Invest Food & Agri fonds participeert in Horizon Natuurvoeding
- De Speld steekt de draak met biologisch
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Jan Scheepens, Biologisch Brood:
"Je ziet nu allerlei soorten mensen op de bio-markt"
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-04 Mimo: Biologische chocolate-chipkoekjes om af te bakken
- 2022-06-10 "Met biologische smaak- en kleurstoffen kunnen bakkers en patissiers hun producten echt een wauw-effect geven"
- 2022-05-30 Le Perron opent vestiging in Amsterdam-Noord
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen
- 2021-12-07 Drie nieuwe soorten Belgisch biologisch tarwebrood dankzij succesvol ketenproject