Helft landbouw moet binnen 5 jaar bio zijn

Mauritius gaat voor biologisch

Met de groeiende welvaart op Mauritius nam ook het aantal kankerpatiënten toe. De eilandbewoners linken de toename aan de chemische middelen die gebruikt worden in de landbouw en zijn massaal overgestapt op biologische groenten en fruit. Consumenten zijn in de lokale supermarkt bereid om twee keer zoveel te betalen voor biologische producten dan voor conventionele producten.En het is niet alleen de consument op het eiland in de Indische oceaan die kiest voor biologisch. Tijdens een speech eerder dit jaar presenteerde de kersverse minister van Financiën Vishnu Lutchmeenaraidoo een plan dat de helft van de binnenlandse landbouw binnen vijf jaar biologisch gecertificeerd moet zijn. De regering trekt zo'n 456.000 euro uit voor dit project in het eerste jaar.

Ambitieuze plannen voor een eiland waarop de landbouw al jaren in grote mate afhankelijk is van kunstmest en pesticiden. Het gebruik van deze middelen heeft zijn weerslag op de bodem. Onder de telers op het eiland wordt dan ook met gemengde gevoelens op de plannen gereageerd. Er zijn echter ook telers die al biologisch werken, zij zien wel een toekomst voor de biologische landbouw.

Bron: Smithsonian

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.