11-14 april

Symposium biologische glastuinbouw in Izmir

Van 11 tot en met 14 april 2016 organiseert COST Action Biogreenhouse samen met de International Society of Horticultural Science (ISHS) en met medewerking Wageningen UR Glastuinbouw in Izmir (Turkije) het internationale symposium voor biologische glastuinbouw. Tijdens het symposium wisselen de glastuinders, onderzoekers, leveranciers en handelsbedrijven kennis en ervaringen uit en worden recente onderzoekresultaten en innovaties in workshops en pitches gepresenteerd. Ter afsluiting van het Biogreenhouse COST Action programma worden meer dan 15 publicaties voor biologische glastuinbouw uitgegeven.

Het symposium is dé internationale ontmoetingsplaats voor glastuinders, adviseurs, onderzoekers, experts, toeleveranciers, handelsbedrijven, vertificeerders en beleidsmakers.

Naast het wetenschappelijk programma vindt parallel een technisch programma plaats. Deelnemers bepalen zelf hun voorkeur. Aanvullend vindt er een dagexcursie plaats langs tuinbouwbedrijven in de omgeving van Izmir.

Programma

Het driedaagse wetenschappelijke en het parallelle technische programma bevatten presentaties, postersessies en workshops met speciale aandacht voor de bodem, plantgezondheid, bodemweerbaarheid, compostkwaliteit en beheersing van ziekten & plagen in verschillende klimaatzones. Ook de relatie tussen energieverbruik en duurzaamheid staat op de agenda. Het technische programma is, behalve voor de tuinbouwsector, ook bedoeld voor certificeerders en beleidsmakers.Innovaties en nieuwe ontwikkelingen presenteren onderzoekers en bedrijven in pitches tijdens het symposium.

Op de bijeenkomst ontvangen alle deelnemers 15 publicaties op een USB stick met de publicaties van de COST Action Biogreenhouse. Deze gaan onder andere over compostbereiding, water- & mineralenmanagement, energie (kosten en besparingen), leaflets over plantgezondheid, duurzaamheid, productkwaliteit, risico's voedselveiligheid, opkweek en gezond uitgangangsmateriaal.

Bron: Wageningen UR

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.