Stadslandbouwproject in Vlaardingen moet verhuizen

Het bestuur en de vrijwilligers van Stadslandbouw Ruytenburch willen ook in 2016 wekelijks kratten vers geoogste bio-groenten aan de Vlaardingse Voedselbank blijven leveren. De afgelopen drie jaar hebben ze het braakliggende terrein aan de Hoflaan om weten te toveren tot een grote groene akker vol met biologische groenten, kruiden en bloemen. Daar komt op 1 november een einde aan. De vrijwilligers dromen van een doorstart bij de Moerman boerderij en hopen dat gemeente Vlaardingen hierin mee gaat.

De vrijwilligers werkten samen met organisaties om de verbouwde producten een goede bestemming te geven. Vanaf het eerste jaar werd er in de oogstperiode wekelijks verse groenten geoogst voor de Vlaardingse Voedselbank. Leerlingen van het Lyceum Vos en het Albeda College hebben er in het kader van schoolprojecten kunnen ervaren wat Stadslandbouw en vrijwilligerswerk betekent. Afgelopen jaar startte een nieuw initiatief onder de paraplu van Van Ruytenburch: MOM (MaaltijdenOp Maandag). Een groepje enthousiaste amateurkoks verzorgen maaltijden met producten van de stadsakker voor speciale groepen. Dit werd mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Het Fonds Schiedam Vlaardingen. Van Ruytenburch was afgelopen jaar ook met haar producten aanwezig op verschullende markten.

Op 1 november valt het doek voor de stadsakker aan de Hoflaan. Het terrein wordt overgedragen aan projectontwikkelaar Heymans zodat er huizen gebouwd kunnen worden. De stadsakker is inmiddels opgeruimd en op 30 oktober zal er voor de laatste keer aangeleverd worden bij de Voedselbank. Er zijn zoveel mogelijk planten verplaatst naar een stukje grond bij het Duurzaamheidscentrum aan de Hofsingel in afwachting van een nieuwe stadsakker. Van Ruytenbuch mag voortaan de kas bij het Duurzaamheidscentrum gebruiken, ook de kindertuintjes kunnen daar onder de paraplu van De Ruytenburch doorgaan. En MOM kan in de kas doorgaan met de verbindende maaltijden. Van Ruytenbuch is nu nog op zoek naar een grote stadsakker.

Bron: Vlaardingen24

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.