Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Voedingsexpert Patrick Mullie:

"Zowel biologisch als ander vlees moet beperkt worden"

Rood vlees en bewerkte vleessoorten, zoals worst en hamburgers, zijn opgenomen in de lijst van kankerverwekkende stoffen. Naar aanleiding hiervan legde Eos Wetenschap enkele lezersvragen voor aan voedingsexpert Patrick Mullie van VUB en Erasmushogeschool.

Eén van de vragen is of biologisch bewerkt vlees even schadelijk is als conventioneel bewerkt vlees. Mullie zegt hierover dat de aanbevelingen van de wereldgezondheidsorganisatie WHO geen onderscheid maken tussen biologisch en ander vlees. "Er zijn hier waarschijnlijk te weinig gegevens over bekend om conclusies te trekken. In afwachting doet alles toch vermoeden dat zowel biologisch als ander vlees beperkt moet worden."

Bron: Eos Wetenschap


Publicatiedatum: