Nieuwe (biologische) Fairtrade wijnen bij Spar

Spar heeft haar wijnassortiment uitgebreid met vier Fairtrade wijnen van leverancier Intense Wines. De twee Smaaklik wijnen komen van de Fairtrade gecertificeerde wijnboerderij Imbuko Winery in Zuid-Afrika en de twee Intense wijnen komen van de wijncoöperatie La Riojana in Argentinië.

La Riojana

Sinds 1940 zijn maar liefst vier generaties en enkele honderden families betrokken bij de productie van druiven voor La Riojana. Dit is één van de grootste en meest succesvolle coöperaties in Argentinië en 's werelds grootste producent van gecertificeerde Fairtrade en biologische wijn. De coöperatie heeft momenteel meer dan 500 leden, van wie de meerderheid kleinschalige producenten uit de hele provincie La Rioja met minder dan drie hectare grond zijn.


De twee nieuwe biologische Fairtrade wijnen.

Imbuko Winery

Imbuko Winery is gelegen op boerderij De Uitkyk, in de buurt van het Zuid-Afrikaanse Wellington in een eigen vallei waar een bijzonder microklimaat heerst. In 2004 is Imbuko op bescheiden schaal begonnen met het produceren van wijn. Inmiddels is het uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf dat naar meer dan dertig landen wijnen exporteert. De Fairtrade certificering biedt de medewerkers in de wijngaard (de wijnboeren) en hun kinderen meerwaarde doordat de Fairtrade premie onder andere geïnvesteerd wordt in scholing en kinderopvang.

Klik hier voor meer informatie over de Fairtrade wijnen van Intense Wines.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.