Naaldwijkse locatie Grow Group wordt 100% bio

De opkweek van biologische groenteplanten is voor Grow Group, zowel voor de Nederlandse markt als voor het buitenland, al jarenlang van groot belang. Grow Group is marktleider in Nederland en beschikt op dit moment naast de certificering van Skal over de bio-licentie van Bio Suisse voor Zwitserland. Ook mag in Duitsland aan Naturland-gecertificeerde biologische groentetelers worden geleverd.Biologisch

"De vraag naar biologisch product in Nederland blijft gestaag groeien, hetgeen al kansen biedt, maar internationaal gezien zijn die groeikansen nog veel groter", ziet het bedrijf. Om die reden heeft Grow Group ervoor gekozen haar positie in die markt fors te verstevigen. Als enige plantenkweker zal Grow Group een productielocatie volledig gaan inrichten voor biologische opkweek, inclusief het zaaien en enten. De andere locaties van Grow zullen zich verder specialiseren op de reguliere opkweek.

Niet meer combineren

"Hoewel de techniek het in Bergschenhoek mogelijk maakte beide teelten naast elkaar op één locatie te combineren, was het in de praktijk een uitdaging dit volledig voor elkaar te krijgen", laat Grow Group. "Bovendien stond deze combinatie ter discussie voor de certificering in Zwitserland. Hoewel de risico's uiterst beperkt waren hadden ook klanten nog wel eens vragen over deze combinatie van biologische met reguliere opkweek. Met de inrichting van Naaldwijk als volledige bio-locatie, is niet alleen ieder risico voor klanten uitgesloten, maar nemen de faciliteiten voor deze klantengroep ook toe."

Belichting, vloeren en watergift

Er is in de afgelopen maanden geïnvesteerd in de zaai- en entafdeling, onder andere in de vloeren en de watergiftvoorziening. Daarnaast is voor de bio-klanten nu meer oppervlakte beschikbaar met hoge belichtingsintensiteit en zal in het aankomende jaar verder geïnvesteerd worden in belichting. Ook is Grow erin geslaagd met forse R&D inspanningen de kwaliteit van de biologische bemesting beter beheersbaar te maken. "Met name het nitraatgehalte en de snelle beschikbaarheid hiervan zijn duidelijk verbeterd. Allemaal flinke voordelen voor klanten die horen bij de strategische keuze die Grow Group gemaakt heeft."

Naast voordelen voor de huidige klantengroep maakt deze keuze het ook mogelijk om verder uit te breiden naar het buitenland. Zo heeft Grow Group op grond van deze wijzigingen een voorlopige licentie gekregen van Naturland in Duitsland, een markt waar veel behoefte is aan hoogwaardige biologische groente-plantenopkweek.

Planning

De komende maanden zal Grow Group de omschakeling in Naaldwijk voorbereiden waarna, afhankelijk van de ruimteplanning, eind januari 2016 definitief omgeschakeld wordt. Op dat moment zal ook de organisatie aangepast worden, zodat de biologische teeltkennis en -ervaring in Naaldwijk beschikbaar komen.

Voor meer informatie:

Grow Group
Geestweg 146a
Naaldwijk
0174 636406
www.growgroup.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.