Bommelse Zelfplukdagen

Wethouder plukt eerste appelen in Boomgaard Spoorveste

De Bommelse Zelfplukdagen zijn een feit: op woensdagmiddag 21 oktober werden door Wethouder Adrie Bragt de eerste appelen in Boomgaard Spoorveste geplukt.
De appelboomgaard, gelegen tussen het spoor en de A2, werd al geruime tijd niet meer onderhouden. Daarom wordt de boomgaard momenteel in overleg met de Gemeente Zaltbommel geëxploiteerd door fruitteeltadviseur Wouter van Teeffelen. Zo krijgen de appelen toch nog een goede bestemming.

Appelen plukken of persen

Iedereen is welkom op de Bommelse Zelfplukdagen om tegen een kleine vergoeding zelf de onbespoten appels te komen plukken. Voor de zelfgebakken appeltaart. Of de verse appelmoes. Of geperst als heerlijke appelsap. Zaterdag 31 oktober is er een professionele mobiele sap-pers aanwezig, zodat de geplukte appels vers geperst kunnen worden.

Geen gewasbeschermingsmiddelen

Een residu-analyse van Eurofins Lab Zeeuws-Vlaanderen B.V. heeft aangetoond dat in de appels uit Boomgaard Spoorveste geen resten van pesticiden zijn aangetroffen. Dit was ook de verwachting omdat het perceel dit jaar niet met gewasbeschermingsmiddelen bespoten is. Fruitadvies had het onderzoeksbureau opdracht gegeven om eens te onderzoeken. Dergelijke residu-analyses zijn bijna standaard in de handelsketen. Vaak worden er resten aangetroffen maar vrijwel altijd binnen wettelijke eisen op het gebied van residu van pesticiden. Voor wie geïnteresseerd is, is het analyserapport te downloaden op deze website.


Links Wouter van Teeffelen en rechts Wethouder Adrie Bragt.

Openingstijden

De boomgaard is nog geopend op:
Donderdag 29 oktober (13:00-17:00 uur)
Vrijdag 30 oktober (13:00-17:00 uur)
Zaterdag 31 oktober (10:00-17:00 uur)

Meer informatie over Boomgaard Spoorveste, de Bommelse Zelfplukdagen en Bommels Appelsap vindt u op www.zelfplukboomgaard.nl.

Voor meer informatie:

Wouter van Teeffelen
WTE Fruitadvies

Kerkstraat 39
5301 EG Zaltbommel
06 38419771
Fax: 0418 553863
wte@fruitadvies.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.