Al ruim honderd deelnemers

Sponsorloop: jonge boeren gesteund door toekomstige afnemers en leveranciers

In het Internationale Jaar van de Bodems hebben de studenten van biologisch-dynamische landbouwschool Groenhorst Dronten Warmonderhof hun eigen evenement om aandacht te vragen voor goed bodembeheer: een sponsorloop voor vrije grond. Op 12 november rennen zij zoveel mogelijk geld bij elkaar voor Stichting Grondbeheer die voor elke 6 euro een vierkante meter bio-dynamische landbouwgrond kan veiligstellen. De toekomstige leveranciers en afnemers van de jonge boeren steken hen een hart onder de riem met producten en een bronzen spade.

Met ruim honderd deelnemende studenten staan de jonge boeren sterk om tot een verrassend resultaat te komen. De toekomstige afnemers en leveranciers van de jonge boeren juichen de actie toe en dagen de jongelui uit om als klas en als individu zoveel mogelijk sponsors te werven. Odin/Estafette geeft elke student, die minimaal één sponsor heeft geworven en aan de start verschijnt, een tasje met versnaperingen. BD-Totaal moedigt het teamwork aan: de klas met de hoogste opbrengst krijgt een royaal pakket ingrediënten voor een onvergetelijke Pizza Hut Night in de pizzahut met steenoven van de Woonderij naast de school. De individuele student die het meeste geld weet op te halen, wordt bekroond met een koperen spade van KoperSporen.

Schenkingen via Facebook

Begin oktober hebben de studenten van Stichting BD Grondbeheer een gastles communicatie gekregen als basis voor het werven van de sponsors. In deze les hebben de studenten quotes geschreven, waarom ze deelnemen aan de sponsorloop. De quotes worden tot 12 november dagelijks gepost op de FB-pagina's van Grondbeheer en Warmonderhof, waaronder de uitspraak van Marije, 21 jaar, eerstejaars student Warmonderhof: "Grondbeheer maakt het voor jonge bd-boeren mogelijk om een bedrijf over te nemen door de grond te kopen en aan de jonge boer te verpachten. Op deze manier garanderen ze dat duurzame bedrijven duurzaam blijven." Ook student Isis, 18 jaar, spreekt zich uit: "Ik wil gezamenlijk de bodem gezond en vruchtbaar houden voor natuur en mens." Naar aanleiding van deze persoonlijke uitspraken heeft Grondbeheer al de eerste donaties ontvangen.

Voor meer informatie:

www.bdgrondbeheer.nl
www.facebook.com/bdgrondbeheer
www.warmonderhof.nl
www.facebook.com/warmonderhof

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven