Nieuw: Neleman Bobal 100%

Een heel bijzondere toevoeging aan het assortiment Neleman wijnen is Bobal 100% Na rijping van 9 maanden op Frans eiken is deze unieke wijn vanaf vandaag (26 oktober) bij Neleman verkrijgbaar voor 9,99 euro.

Bobal, geschiedenis

Bobal is een buiten Spanje zo goed als onbekende druif. Eind 19e eeuw werd Bobal, na de oogst op de heuvels zo'n 100 kilometer van de haven van Valencia, als bulk verscheept naar de belangrijkste Europese en Afrikaanse wijnmarkten. De wijnboeren dachten verder niet na over deze druif, laat staan over het bottelen en vermarkten van de wijn.

Bobal nu

Inmiddels heeft deze druif in Spanje de erkenning gekregen die hij verdient. Zo aromatisch en kleurig, het rijke van de Mediterrane en de elegantie van de Atlantische druif combinerend, staat wijn van de Bobal druif op de kaart van menig sterrenrestaurant.Bobal bij Neleman

Derrick Neleman: "Neleman staat voor biologisch en lokaal, vandaar dat wij deze druif omarmen. Van de 50 jaar oude wijnstokken hebben we in 2014 een kleine opbrengst geoogst die nu, na 9 maanden rijping op Frans eiken, eindelijk beschikbaar is. We zetten 100% Bobal op het etiket, om de druif z'n verdiende (h)erkenning te geven. Neleman Bobal 100% is naast biologisch en lokaal ook veganistisch en carbon proof gecertificeerd."

Verkrijgbaarheid

Neleman Bobal 100% 2014 is nu verkrijgbaar via neleman.org en de diverse verkooppunten van Neleman wijn. Advies consumentenprijs: 9,99 euro.

Neleman

Het idee van zelf wijn maken bestond al jaren bij biologisch wijnpionier Derrick Neleman. Na een succesvolle handel- en importcarrière (hij introduceerde Fairtrade wijn in de Benelux, is oprichter van By the Grape en producent van film Kissed by the grape) volgt Derrick nu samen met een goede vriend/wijnmaker zijn droom: Spaanse biologische wijn maken in Valencia.

Voor meer informatie: www.neleman.org

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.