Nog altijd veel pesticiden gebruikt

Geen biologische revolutie in Schotland

In sommige delen van de wereld is men vooruitstrevend met biologische landbouw en het weren van pesticiden. In Schotland lijkt dat niet het geval. Drie nieuwe rapporten van overheidsstatistici onthullen de omvang van pesticidengebruik in het land.

In het rapport staat dat 98% van de akkerbouwgewassen in Schotland met pesticiden wordt behandeld. Voornamelijk met typen herbiciden en fungiciden. Bij fruit is het 94%. Van de landbouwbedrijven in Schotland gebruikt 87% pesticiden, waarbij de overgebleven 13% ervoor kiest om geen chemicaliën in te zetten.De Scottish Wildlife Trust is van mening dat het gebruik van pesticiden een schadelijk effect heeft op de Schotse fauna en het ecosysteem, en dat de niveaus van het gebruik zouden moeten worden beperkt. De organisatie maakt zich ook druk over de verruiming van een andere groep pesticiden – insecticiden – zoals die al heeft plaatsgevonden in Engeland.

In bepaalde delen van Engeland is het toegestaan om neonicotinoïde pesticiden te gebruiken, ondanks het feit dat deze uit de meeste delen van Europa verbannen zijn, omdat ze zeer schadelijk zijn voor bijen.

In het daarmee verwante voedings- en landbouwnieuws heeft de Schotse overheid bekendgemaakt dat de vermijdbare voedselverspilling in Schotland is teruggebracht met bijna 8% sinds 2009. Dit komt overeen met de vooraf gestelde doelstellingen.

De kabinetssecretaris voor Plattelandszaken en Milieu zei hierover tegen het Schotse Parlement: "Huishoudelijk voedselafval is sinds 2009 met ongeveer 37.000 ton per jaar verminderd – 5,7% over het geheel genomen – met daarbij een vermindering van 7,7% over het geheel, of 30.000 ton per jaar, aan vermijdbare voedselverspilling. Deze vermindering heeft de Schotse huishoudens een som van maar liefst 92 miljoen pond (127,6 miljoen euro) per jaar bespaard."

Bron: Digital Journal

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.