Treinen op windenergie over Belgische sporen

In het Belgische Gingelom is het afgelopen weekend de eerste trein op windenergie uitgereden. Dagelijks zullen 170 treinen op groene energie kunnen rijden, zo meldt Elactrabel. Zaterdag 24 oktober werden de eerste zeven windmolens van het Greensky-park in Gingelom geactiveerd.

Met zijn zeven turbines van 2 MW in Gingelom zal het Greensky park jaarlijks 35 miljoen kWh produceren waarmee 10.000 gezinnen van groene stroom worden voorzien en elk jaar 15.000 ton CO2 wordt bespaard. In totaal zal het park 25 windturbines tellen, verdeeld over zes gemeenten, vier provincies en twee gewesten. Het wordt daarmee één van de grootste van België.

Opmerkelijk aan dit duurzame project is ook dat Greensky het eerste windmolenpark is dat rechtstreeks is aangesloten op het spoorwegnet van Infrabel zodat dagelijks 170 treinen op groene energie kunnen rijden.

Met deze realisaties versterkt Electrabel haar plaats als grootste producent van groene stroom van het land (met 486 MW geïnstalleerde hernieuwbare energiecapaciteit) en helpt het België om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en de Europese doelstellingen voor de vermindering van broeikasgassen te behalen.

Voor meer informatie: www.electrabel.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.