7 november in Bant met BD-boer Joost van Strien

Ecoshop Helder vertoont documentaire Bodemboeren

In het kader van het Jaar van de Bodem, vertoont Ecoshop Helder op zaterdagavond 7 november de documentaire Bodemboeren op vakantiepark Eigen Wijze te Bant. 2015 is het Jaar van de Bodem. Wereldwijd wordt een jaar lang de bodem in het zonnetje gezet om aandacht te vragen voor het belang van een gezonde bodem. 95% van onze voeding komt rechtstreeks van de bodem. Het zou dus logisch zijn als we onze bodem in goede conditie houden. Niets is echter minder waar. Wat doen we dan wel? En hoe kan het anders? Deze documentaire zet je met beide benen op de grond!

Elke minuut gaan enorme hoeveelheden vruchtbare grond verloren ten gevolge van niet-duurzame landbouw. In hoog tempo verliezen we gezonde, vruchtbare grond door intensief gebruik, zware machines en slechte afstemming tussen teelt en grondsoort. Ook in Nederland geldt dat de bodem niet op een duurzame manier wordt gebruikt. Zonder gezonde bodem, geen gezonde gewassen.Gelukkig staan er wereldwijd boeren op die het anders doen. In de documentaire Bodemboeren duiken vijf eigenwijze Nederlandse boeren met een kleine filmploeg letterlijk hun bodem in en vertellen waarom en hoe zij zoeken naar methodes om de vitaliteit van hun grond te verbeteren en te behouden.

Aanwezig bij de film zijn een aantal boeren en verwerkers uit de omgeving die ook elk hun eigen visie en ideeën hebben over die bodem. Eén van die boeren is Joost van Strien, hij is ook te zien in de film en eigenaar van Zonnegoed, een bio-dynamisch bedrijf dat in de volle grond groenten en akkerbouwgewassen teelt in de omgeving van Ens. Na de film zullen zij toelichten wat zij doen en is er gelegenheid om vragen te stellen en/of uw eigen ervaring te delen. Ook de makers van de film, Joris van der Kamp en Fransjan de Waard zijn aanwezig bij de film.

Het belooft een boeiende avond te worden, met heerlijke 'bodemhapjes' verzorgd door Gea van Geaardleven. Vooraf is er de mogelijkheid om samen met de boeren aan te schuiven tijdens een streekmaaltijd, hiervoor zijn de plaatsten beperkt.

Voor opgave en meer informatie: www.ecoshophelder.nl/film

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.