Dit jaar weinig Zwitserse biologische peren

Dit jaar is de oogst van biologische peren in Zwitserland klein uitgevallen. Dit zal waarschijnlijk leiden tot een toename van de import, meldt de Zwitserse website bauernzeitung.ch. Eind september lag er in Zwitserland slechts 389 ton biologische peren in opslag. Dat is ongeveer de helft van de hoeveelheid van vorig jaar en eveneens duidelijk minder dan in de voorgaande jaren. "De oogst van Zwitserse biologische peren viel dit jaar zwak uit", zegt Stephan Jaun, communicatieleider van Bio Suisse. "De droge en hete zomer heeft hieraan bijgedragen."

Men gaat er vanuit dat de biologische peren vanwege de kleine oogst dit jaar vroeger uitverkocht zullen zijn dan vorig jaar. "De import van biologische peren zal daarom in het komende jaar vermoedelijk toenemen", zegt Jaun. Hij benadrukt dat biologische peren altijd zeer gewild zijn en dat de productie verder uitgebreid zou kunnen worden.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.