Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Nieuw bij Smeding: Biologische Yacon knollen
Nieuw bij Smeding zijn biologisch geteelde Yacon knollen! Yacon heeft een bijzondere zoete smaak die doet denken aan appel, peer en meloen. De knollen zijn zowel rauw als gekookt of gebakken lekker. De Yacon heeft een bruinrode schil met wit vruchtvlees en komt oorspronkelijk uit de Andes in Peru. De knol wordt ook wel zonnewortel of grondappel genoemd en behoort tot de zonnebloemfamilie. Yacon heeft een bijzondere zoete smaak, die doet denken aan appel, peer en meloen.
De knollen zijn zowel rauw als gekookt of gebakken te eten. Bij verhitting wordt de smaak milder en minder fruitig. Schijfjes rauwe Yacon hebben een aangename bite en zijn heerlijk in (fruit)salades. Het vruchtvlees van gesneden Yacon verkleurt snel. Meng het met wat limoensap om dit te voorkomen.