Nieuw bij Smeding: Biologische Yacon knollen

Nieuw bij Smeding zijn biologisch geteelde Yacon knollen! Yacon heeft een bijzondere zoete smaak die doet denken aan appel, peer en meloen. De knollen zijn zowel rauw als gekookt of gebakken lekker. De Yacon heeft een bruinrode schil met wit vruchtvlees en komt oorspronkelijk uit de Andes in Peru. De knol wordt ook wel zonnewortel of grondappel genoemd en behoort tot de zonnebloemfamilie. Yacon heeft een bijzondere zoete smaak, die doet denken aan appel, peer en meloen.

De knollen zijn zowel rauw als gekookt of gebakken te eten. Bij verhitting wordt de smaak milder en minder fruitig. Schijfjes rauwe Yacon hebben een aangename bite en zijn heerlijk in (fruit)salades. Het vruchtvlees van gesneden Yacon verkleurt snel. Meng het met wat limoensap om dit te voorkomen.

Bron: Smeding

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven