Nieuw duurzaam designhuis in oud magazijn

Splinter Society Architectuur transformeerde onlangs de schil van een oud pakhuis in Melbourne in een functioneel, levendig familiedesignhuis. Om de kosten laag te houden, gebruikt het huis niet de hele oppervlakte van het magazijn. In plaats daarvan lopen de woonruimtes door naar buiten om een soort van tuinoase te creëren. Duurzaam ontwerp, natuurlijke materialen zoals Marmoleum van Forbo Flooring en regenwatercollectie zijn slechts enkele groene strategieën die gebruikt zijn in dit inspirerende hergebruik-project.Het oude pakhuis is gelegen in een dichtbevolkte stedelijke omgeving en is omringd door huizen en gebouwen aan alle kanten. De opdrachtgever vroeg Splinter Society Architectuur om het magazijn te transformeren tot een duurzame, groene, veilige, gelukkige en zonnige omgeving die zouden voldoen aan de behoeften van zowel kinderen als volwassenen.

In plaats van het gehele perceel te gebruiken, maakt het huis gebruik van slechts een gedeelte van het oude gebouw met behoud van de originele bakstenen muren als tuinmuren. Het huis heeft drie slaapkamers, twee woonruimtes, een studieruimte/kantoor, een tuin en groendaken op drie niveaus.De klant vroeg ook of de industriële uitstraling van het magazijn bewaard kon blijven. Vandaar de veelvuldig zichtbare balken, gemetselde muren, gomboards, stalen kolommen en nog meer oud-industrieels. De ene kant van het huis maakt gebruik van de originele bakstenen gevel terwijl de andere is gekleed met felgroen metalen schermen, die helpen met het moduleren van de zonnewarmte.Zonne-oriëntatie, een hoge mate van isolatie en dubbele beglazing zijn toegepast om energieverliezen te minimaliseren en de ramen voorzien het huis indien nodig van een natuurlijke frisse bries. Een zonneboiler zorgt voor warm water, terwijl het regenwater wordt opgevangen en opgeslagen in tanks en voor irrigatie wordt gebruikt. Energie-efficiënte systemen en computergestuurde verlichting verminderen het energieverbruik nog verder.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.