Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Over nut en noodzaak van bio-landbouw

Edith Lammerts van Bueren presenteert bij Europees Parlement

Op verzoek van de Europese Groenen geeft Edith Lammerts van Bueren op 22 oktober een presentatie over nut en noodzaak van biologische landbouw. In het Europees Parlement pleiten de Groenen voor meer biologische landbouw in de Europese Unie. Om hun beleid te staven, is onderzoek uitgevoerd naar de besteding van onderzoeksgeld in de Lidstaten Nederland, Belgiƫ, Frankrijk en Duitsland. Daaruit blijkt dat in de periode 1998 - 2013 het aandeel onderzoeksgeld voor biotechnologie is gestegen van 20 tot 70%. Onderzoek ten behoeve van biologische landbouw is op 12% blijven blijven hangen en is recent zelfs teruggelopen.

Op de Conferentie Research for Transition is Prof. dr. Edith Lammerts van Bueren als enige Nederlandse wetenschapper uitgenodigd om haar visie hierop te geven, en een aantal success stories van onderzoek te presenteren vanuit het Louis Bolk Instituut. Zij zal aan de hand van het onderzoek BioImpuls aangeven wat de waarde is van praktijkgericht, bottom-up onderzoek in de biologische sector, waarbij inbreng van boeren en andere stakeholders cruciaal is. Verder zal zij duidelijk maken hoe onderzoeksresultaten uit de biologische landbouw met een pioniersrol een duidelijke spin-off hebben voor de gangbare landbouw. Deelnemers aan de conferentie gaan vervolgens met sprekers in debat.

Het onderzoeksrapport wordt ter plekke aangeboden.
Publicatiedatum: