Utrechtse scholieren halen 16108 oude apparaten op met E-waste race

16108 kapotte elektronische apparaten (e-waste) werden de afgelopen weken ingezameld door tien basisscholen die deelnamen aan de E-waste race in Utrecht. De scholen streden tegen elkaar om zoveel mogelijk e-waste in te zamelen voor recycling. Vandaag was de spannende ontknoping en werd bekend dat basisschool Hof ter Weide nipt de hoogste score heeft gehaald en dus de winnaar is. Nu de scholieren niet meer aan de deur komen moeten de Utrechters weer zelf met hun kapotte en oude spullen op pad zodat deze gerecycled kunnen worden. Met de gratis te downloaden app helpt Shop&Drop, partner van de E-waste race, hen daarbij.

Details

De afgelopen vier weken konden Utrechters hun elektronisch afval aanbieden op de website van de E-waste race, zodat de scholieren het aan huis op konden halen. En dan gaat de inzameling hard. Na vier weken fanatiek strijden heeft basisschool Hof ter Weide de E-waste race gewonnen in Utrecht. Met 2764 apparaten haalden zij een score van 2325 en wonnen daarmee de eerste prijs: een schoolreisje naar Science Centre NEMO in Amsterdam! Maar ook de andere scholen hebben hard gestreden en veel apparaten terug de kringloop in gebracht. Een prachtig resultaat om trots op te zijn. Maar wat nou wanneer je nog afval thuis hebt liggen?In Nederland wordt jaarlijks ruim 100 miljoen kilo e-waste ingezameld. Toch weten veel mensen niet wat zij met dit afval moeten en blijft het thuis stof vangen. De E-waste race levert in korte tijd een mooie bijdrage aan het inzamelen van elektronisch afval. Maar het hele jaar door moeten e-waste en andere afvalstromen gescheiden worden, daarom biedt Shop&Drop, partner van de E-waste race, een gratis app aan. De Shop&Drop app geeft advies over waar consumenten hun afval en oude spullen kunnen inleveren voor hergebruik en recycling. Met de hulp van de gratis Shop&Drop app kunnen de kinderen (maar ook hun ouders, docenten, buren, ...) verder met het sparen van punten, als beloning voor het scheiden van hun afval. Zo zetten zij zich samen in voor een schone stad.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.