Feestelijke opening op 24 oktober

Breed bio-assortiment in nieuwe winkel van Overesch

Bij Overesch Ecologische Landbouw komen regelmatig mensen over de vloer. Om vanuit de skybox te kijken naar de scharrelende varkens. Of voor een rondleiding langs stallen en akkers. Het gemengd bedrijf in Heino had altijd al een winkeltje in de schuur met eigen producten. Een grotere winkelruimte was een wens van de familie Overesch. Zaterdag 24 oktober is op het erf van 10 tot 17 uur de feestelijke opening. Een gloednieuwe winkel met breed biologisch assortiment.

"De laatste jaren groeiden we uit onze voegen", aldus Jan Overesch. "Sommige artikelen lagen achter de schermen. Klanten moesten erom vragen." Zoon Rick vult hem aan: "Tijd dus om stappen te zetten. In deze ruimte kunnen we alles mooi presenteren." Zo zijn in de overzichtelijke schappen allerlei artikelen van eigen erf te vinden. Rund- en varkensvlees en groente bijvoorbeeld. Verder worden er droogwaren, zuivel, kaas en worsten verkocht. Afkomstig van collega's uit de regio. Rick: "We weten altijd waar het vandaan komt. Daar wordt geboerd zoals wij dat ook doen: in harmonie met de natuur. We gaan netjes met de bodem om. Geen gif, weinig bemesting en dus meer kruiden, bloemen en insecten. Producten met smaak zijn het gevolg."


Sandra, Mariet, Jan en Rick zijn momenteel nog druk met het inrichten van de winkel.

Met veel hout en licht heeft de winkel een toepasselijke natuurlijke, open uitstraling. Vanuit zitjes voor de grote ramen zijn de scharrelende varkens goed te zien. Bezoekers kunnen er even koffie drinken. "Veel klanten maken er een uitje van als ze groentepakket halen of boodschappen doen", vertelt Jan. "Ze fietsen met de kinderen hierheen, kijken rond op het erf. Die beleving vinden we leuk." Overigens is Overesch tegenwoordig Ekoplaza-afhaalpunt waar op internet bestelde artikelen afgehaald kunnen worden. Dit online-assortiment met onder meer glutenvrij, superfood, drogisterij, non-food is zeer uitgebreid. De winkelopening wordt groots gevierd door de familie Overesch, die sinds begint 19e eeuw op deze plek boert. Met diverse activiteiten zoals poffertjesbakker, springkussen en stokbroodbakken op de vuurbak. Verder is De Gouden Emmer aanwezig waarvan leerlingen zomers druk zijn met schooltuintjes op de akkers van Overesch. Diverse gerechten worden bereid door kok Paul Herbrink. Daarnaast is er een broodproeverij van de Biobakker en kunnen bij de importeur Spaanse wijnen geproefd worden.

24 oktober: 10:00 tot 17:00 uur winkelopening Overesch, Hondemotsweg 40 even buiten Heino.

Openingstijden winkel:

Woensdag van 19:00 tot 21:00 uur
Donderdag van 9:30 tot 13:00 uur
Vrijdag van 13:00 tot 18:00 uur
Zaterdag van 9:00 tot 17:00 uur

Voor meer informatie: www.overesch.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.