25 oktober

Vertoning Bodemboeren in Doetinchem

In het kader van het Internationale Jaar van de Bodem is er op de laatste editie van de Blije Markt op zondag 25 oktober de vertoning van de documentaire Bodem Boeren in de voormalige bibliotheek aan de Raadhuisstraat 25, Doetinchem. Bodemboeren is een Nederlandse 40 minuten durende documentaire van Fransjan de Waard en Joris van der Kamp en gaat over agrarische koplopers in het duurzame beheer van de levende bodem.

Vijf eigenwijze Nederlandse boeren doken met een kleine filmploeg letterlijk hun bodem in, en vertellen waarom en hoe zij voortdurend experimenteren en observeren om die duurzamer te beheren. Samen verzetten zij de bakens tot een grondig 'nieuw bodemverhaal'. Daarin is duurzame voedselproductie meer dan verliezen compenseren en bedreigingen afwenden. Met oude, soms vergeten, en nieuwe, soms verrassende kennis bouwen zij proactief aan hun natuurlijke kapitaal: een bruisend bodemleven met voldoende lucht, water, koolstof en mineralen. Na afloop zal Gerjo Koskamp, een van de boeren, met bezoekers in discussie gaan en vragen beantwoorden.

Wanneer – zondag 25 oktober
Waar - in de voormalige Bibliotheek, Raadhuisstraat 25, Doetinchem.

Kosten - 2 euro
Tijdstip - 14:00-15:00 uur
Tijdsduur - circa 1 uur
Aanmelden - www.deblijemarkt.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.