'Doe 't lekker zelf!'

Tholen - De Peuleschil uit Rottevalle introduceerde in 2012 haar lijn 'Doe 't lekker zelf' kiemzaden. Dit naast het assortiment verse biologische kiemen. "De kiemzaden verkopen echt goed. Er zijn dus al heel wat 'thuiskiemers' actief", vertelt Adrie Klaassen. Een glazen weckpot (voor de meeste soorten) of een ondergrond van watten (voor soorten zoals tuinkers, rucola en mosterdkiemen) is voldoende. "Thuiskiemen is daarmee een peuleschil." Maar hoe kan De Peuleschil garanderen dat de zaadjes hun werk gaan doen? Adrie: "Het grote voordeel is dat we de partij zaden kennen en de kiemkracht er van weten. Op de soorten die we zelf niet in vers hebben, voeren we namelijk kiemkrachtproeven uit. Verder liften deze soorten mee op het strenge analysesysteem."


Adrie Klaassen.

Thuiskiem-pakket

Adrie is overtuigd van het potentieel van het concept. "Er ligt nog heel veel markt voor. Dit bleek vorig jaar bijvoorbeeld al toen we een actie hadden met De Groene Weg." Naast de losse zakjes met zaden is via de webshop ook een zogenaamd 'Thuiskiem-pakket' verkrijgbaar. "In het pakket zitten naast de weckpot twee zakjes zaad, Alfalfazaad en Radijszaad, een informatiefolder en andere benodigdheden voor de weckpotmethode: een horrengaasje en elastiek. Het fijne is dat de benodigdheden voor de meeste van onze zaden gebruikt kan worden. Succes verzekerd. Er zit een substantiële hoeveelheid in een zakje en men kan altijd met vragen bij ons terecht."Het thuiskiem-assortiment van De Peuleschil is een stuk uitgebreider dan het assortiment verse kiemen (9 varianten). Tot het assortiment behoren namelijk: Alfalfazaad, Adukibonen, Berglinzen, Brassicamix, Broccolizaad, China Rose, Chinese Preiszaad, Gierst kiemzaad, Groene Erwten, Groene Linzen, Kiemmix zaad, Meiraapzaad, Mosterdzaad (wit), Radijszaad, Red Clover, Rode Koolzaad, Rucolazaad, Sangozaad, Tarwegraszaad, Tuinkerszaad, Taugébonen en Zonnebloempitten.

Reacties

Adrie vertelt dat hij hele leuke reacties krijgt, nadat consumenten zelf begonnen zijn. "De reacties zijn heel wisselend. De één geeft aan de website heel leuk te vinden, anderen vertellen wat ze aan onze producten hebben. Zo is het fijn dat mensen met de longziekte COPD aangeven dat ze baat hebben bij het eten van onze broccolikiemen."Vekrijgbaarheid

De verse kiemen van De Peuleschil liggen bij het merendeel van de natuurvoedingswinkels in het schap. De zaden ook, maar die zijn tevens via andere kanalen verkrijgbaar. "Als winkels onze zaden al opnemen, gaat het nooit om het gehele assortiment. We verkopen de 'Doe 't lekker zelf'-lijn via onze eigen webshop en andere webshops. Daarnaast liggen de zaden in het schap bij boerderijwinkels, tuincentra en winkels met doe-het-zelf-producten." Adrie ziet de toekomst al met al zonnig in. "Ook wij merken dat mensen grip willen hebben op voeding. Er is een verschuiving merkbaar naar 'wat kunnen we zelf doen'. Daarvoor is de mogelijkheid om thuis te kunnen kiemen natuurlijk ideaal."

Voor meer informatie:

Adrie Klaassen
De Peuleschil
Komapgnonswei 38
9221 SX Rottevalle
0512 341873
info@depeuleschil.nl
www.depeuleschil.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven