1e miljoen voor de obligatielening is binnen

De Vegetarische Slager gaat naar de beurs

De 5% obligatielening is door de Vegetarische Slager uitgeschreven om het publiek te betrekken bij de bouw van haar nieuwe fabriek in Breda. Op de obligatielening is in 2 weken tijd voor 1 miljoen ingeschreven. Daarmee gaat de uitgifte definitief door.
Het totaal beoogde uit te geven bedrag aan obligaties bedraagt 2.499.500 euro. De lening heeft een looptijd van 7 jaar met een rente van 5%. De obligatielening wordt gefaciliteerd door NPEX, de MKB beurs van Nederland. Directeur Adriaan Hendrikse van NPEX: "Nog voor de publiekscampagne gestart is, kwam er al een hausse van intekeningen op gang waarvan we de indruk hebben dat die voor een groot deel bestaat uit enthousiaste klanten van de Vegetarische Slager die allemaal hun steentje willen bijdragen. Het eerste miljoen is nu opgehaald. Dat biedt perspectief voor de resterende 1,5 miljoen aan obligaties." De inschrijving sluit op 4 december aanstaande tenzij het bedrag al eerder is opgehaald.
 


De Vegetarische Slager heeft al een productiehal gekocht in Breda, die met hulp van de obligatielening zal worden ingericht tot één van de modernste vegetarische voedselfabrieken ter wereld, met een capaciteit van 50 miljoen vleesvrije maaltijdcomponenten per jaar. Door de snel groeiende afzet ontstond de behoefte een eigen fabriek te bouwen. Jaap Korteweg daarover: "Een eigen fabriek biedt ons de mogelijkheid om sneller nieuwe producten te ontwikkelen en grotere volumes te produceren waardoor op termijn de prijs van onze producten lager zal kunnen worden, waarmee het in binnen- en buitenland binnen het bereik van een groter publiek komt. Ons uiteindelijke doel is om de grootste slager ter wereld te worden."

De campagne voor de obligatielening voor de nieuwe fabriek wordt ondersteund door Stichting Natuur en Milieu vanuit de noodzaak om te komen tot vleesvermindering in het belang van natuur, milieu, biodiversiteit en klimaat.

Informatie over de obligatielening is te vinden op www.devegetarischeslager.nl, www.deslagervanmorgen.nl. Er kan worden ingetekend op de obligaties via www.npex.nl.
 

Over de Vegetarische Slager en Jaap Korteweg

Jaap Korteweg, 9e generatie (biologisch) akkerbouwer uit Langeweg (N-B) startte de Vegetarische Slager in 2008 vanuit de behoefte om vlees te produceren waar niet langer dieren aan te pas komen, maar dat wel dezelfde smaak, bite, geur, kleur, beleving en voedingswaarde heeft als echt vlees. Jaap Korteweg: "Toen ik na de varkenspestcrisis tot de conclusie kwam dat ik geen vlees meer wilde eten, miste ik de smaak van vlees zeer. Daarom ben ik met wetenschappers, chef-koks, slagers en anderen op zoek gegaan naar mogelijkheden om van plantaardig materiaal perfecte replica's van vlees te maken, zodat het niet van echt vlees te onderscheiden is."In 2010 startte Korteweg een ambachtelijke Vegetarische Slagerswinkel in Den Haag, waarna het concept een stormachtige groei doormaakte. Inmiddels zijn er meer 2.600 verkooppunten en worden de producten aangeboden in 13 landen. In Nederland worden de producten van de Vegetarische Slager onder meer verkocht bij Ekoplaza, Jumbo, COOP en Albert Heijn. Daarnaast is er ook een snel groeiend aantal delicatessenwinkels, verswinkels, slagers en bakkers dat de producten aanbiedt in hun winkels.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven