In de Noord-Franse regio rond Pont-à-Marcq zijn in het afgelopen jaar vier bakkers overgeschakeld naar biologisch. Eén van hen is Philippe Gody. Sinds vorige week prijkt het bio-label op de prijskaartjes van drie broden. Vaste klanten zullen het verschil niet merken, de bakker werkt al een jaar met biologisch meel.
"Het is een persoonlijke reis, want ik ben ook de grootste consument van mijn eigen brood", vertelt de bakker aan de Franse website La Voix du Nord. De keuze voor biologisch meel is vooral nuttig voor bruin brood, vanwege de MRL's die op de granen achterblijven. Voor wit brood is de noodzaak kleiner, maar dat weerhoudt de bakker er niet van om helemaal biologisch te willen zijn. "Rustig aan, in ons eigen tempo."
De eerst stap die Phillipe zette toen hij in 2007 de bakkerij overnam, was lokaal inkopen bij de molen enkele kilometers verder op. De molen levert meel van biologische boeren uit de omgeving. De stap naar biologisch brood vroeg enkele kleine aanpassingen in het proces. In het hele proces wist de bakker de prijzen stabiel te houden. Een rustic baguette bio kost bijvoorbeeld 1,10 euro.
Bron: www.lavoixdunord.fr

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen maand
- Lidl als eerste grote retailer met alle winkels biologisch gecertificeerd
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- Poiesz koopt de tienduizend kilo biologische broccoli, bestemd voor de composthoop, van Friese teler
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Sri Lanka verklaart zich failliet nadat het een jaar geleden de biologische teelt bij wet oplegde
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-13 België: biologisch roggemeel teruggeroepen
- 2022-07-04 Mimo: Biologische chocolate-chipkoekjes om af te bakken
- 2022-06-10 "Met biologische smaak- en kleurstoffen kunnen bakkers en patissiers hun producten echt een wauw-effect geven"
- 2022-05-30 Le Perron opent vestiging in Amsterdam-Noord
- 2022-05-16 "Dit is de manier waarop ik wil boeren: een goede bodem, dicht bij de consument en traceerbaar voedsel"
- 2022-05-13 Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- 2022-05-09 Drukbezochte streekmarkt en open dag bij jubilerend bio-bakker Bolhuis
- 2022-05-05 Robert teelt bio-granen voor lokaal brood en bier
- 2022-05-02 Kleinere sandwiches en taartstukken vanwege hogere prijzen: "We zijn hier open over"
- 2022-04-29 Bakker Bolhuis bakt 25 jaar biologisch
- 2022-03-31 Zwitsers bio-label geldt bij uitzondering deels ook voor Europees tarwe
- 2022-03-28 "We gaan voor eigen graan"
- 2022-03-01 Henk Smit overleden
- 2022-02-25 Braas Brood- en Banketbakkerij zal fors uitbreiden
- 2022-02-16 Nieuw: Moin vegan (choco) croissants
- 2022-02-10 "Dat ik ooit overstapte op biologisch meel, was uit een soort bewijsdrang"
- 2022-02-02 Royal Steensma neemt konfijtactiviteiten Canditfrucht over
- 2022-01-03 Biologische bakker in nieuwbouw bij station Sloterdijk in Amsterdam
- 2021-12-16 rose&vanilla krijgt investering van ruim half miljoen van Brave New Food Investments
- 2021-12-15 BioForum organiseert infosessies voor bakkers die willen omschakelen