Prijzen blijven gelijk

Franse bakker schakelt om naar 100% biologisch brood

In de Noord-Franse regio rond Pont-à-Marcq zijn in het afgelopen jaar vier bakkers overgeschakeld naar biologisch. Eén van hen is Philippe Gody. Sinds vorige week prijkt het bio-label op de prijskaartjes van drie broden. Vaste klanten zullen het verschil niet merken, de bakker werkt al een jaar met biologisch meel."Het is een persoonlijke reis, want ik ben ook de grootste consument van mijn eigen brood", vertelt de bakker aan de Franse website La Voix du Nord. De keuze voor biologisch meel is vooral nuttig voor bruin brood, vanwege de MRL's die op de granen achterblijven. Voor wit brood is de noodzaak kleiner, maar dat weerhoudt de bakker er niet van om helemaal biologisch te willen zijn. "Rustig aan, in ons eigen tempo."

De eerst stap die Phillipe zette toen hij in 2007 de bakkerij overnam, was lokaal inkopen bij de molen enkele kilometers verder op. De molen levert meel van biologische boeren uit de omgeving. De stap naar biologisch brood vroeg enkele kleine aanpassingen in het proces. In het hele proces wist de bakker de prijzen stabiel te houden. Een rustic baguette bio kost bijvoorbeeld 1,10 euro.

Bron: www.lavoixdunord.fr

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.