Vaarwel chemicaliën en GMO

Grootste specerijenonderneming ter wereld stapt in bio-kruiden

De verkoop van biologische producten groeit in Amerika jaarlijks met 20%. Experts voorspellen dat deze tendens zich voort zal zetten. Naarmate de vraag naar biologische producten stijgt, stijgt ook de vraag naar kruiden en specerijen van goede kwaliteit. Vorig consumeerden de Amerikanen ongeveer 450 miljoen kilo kruiden, een stijging van 20% in de afgelopen tien jaar.Specerijen zijn niet anders dan andere planten in die zin dat ze aangetast kunnen raken door insecten, schimmel, gisten en ziekteverwekkers. Om dit te bestrijden worden de specerijen in de Verenigde Staten gesteriliseerd met chemicaliën. De meeste gebruikte is ethyleenoxide, een gas dat deels achterblijft op de specerijen en schadelijk kan zijn voor de volksgezondheid.

McCormick specerijen, goed voor een omzet van ruim 4 miljard dollar, heeft besloten dat zij bij de 'schone voedsel beweging' willen aansluiten, wat inhoudt dat 's werelds grootse specerijenonderneming bijna helemaal biologisch wordt in 2016. Ook willen zij dan geen genetisch gemodificeerde organismen meer gebruiken. McGromick is nog steeds de grootste specerijenonderneming ter wereld, maar ze hebben gemerkt dat biologische bedrijven hun marktaandeel overnemen. Veel van de kruiden van het bedrijf bevatten al geen genetisch gemodificeerde organismen meer.

McCormick wil haar klanten ook laten weten dat zij geen bestraling of schadelijke chemicaliën meer gebruiken op hun specerijen, maar in plaats daarvan met stoom werken. Deze aankondiging kwam juist voor het buitenkookseizoen. Het bedrijf hoopt dat haar producten met het terugkerende vertrouwen van de consument weer te vinden zullen zijn in de keukens over de hele wereld.

Bron: www.therawfoodworld.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.