
Abonneren
Vacatures
- Senior Purchaser
- Junior Purchaser
- R&D Trial Manager Vegetables | Team Lead
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Vaarwel chemicaliën en GMO
Grootste specerijenonderneming ter wereld stapt in bio-kruiden
Specerijen zijn niet anders dan andere planten in die zin dat ze aangetast kunnen raken door insecten, schimmel, gisten en ziekteverwekkers. Om dit te bestrijden worden de specerijen in de Verenigde Staten gesteriliseerd met chemicaliën. De meeste gebruikte is ethyleenoxide, een gas dat deels achterblijft op de specerijen en schadelijk kan zijn voor de volksgezondheid.
McCormick specerijen, goed voor een omzet van ruim 4 miljard dollar, heeft besloten dat zij bij de 'schone voedsel beweging' willen aansluiten, wat inhoudt dat 's werelds grootse specerijenonderneming bijna helemaal biologisch wordt in 2016. Ook willen zij dan geen genetisch gemodificeerde organismen meer gebruiken. McGromick is nog steeds de grootste specerijenonderneming ter wereld, maar ze hebben gemerkt dat biologische bedrijven hun marktaandeel overnemen. Veel van de kruiden van het bedrijf bevatten al geen genetisch gemodificeerde organismen meer.
McCormick wil haar klanten ook laten weten dat zij geen bestraling of schadelijke chemicaliën meer gebruiken op hun specerijen, maar in plaats daarvan met stoom werken. Deze aankondiging kwam juist voor het buitenkookseizoen. Het bedrijf hoopt dat haar producten met het terugkerende vertrouwen van de consument weer te vinden zullen zijn in de keukens over de hele wereld.
Bron: www.therawfoodworld.com
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-30 Waitrose lanceert eerste eigen merk Fairtrade biologische kokosolie in het Verenigd Koninkrijk
- 2023-05-26 Amandelpasta en gemengde notenpasta in grote 'jubileumpotten'
- 2023-05-24 Brits chocolademerk maakt comeback op de Europese markt
- 2023-05-19 Biologische teelt in crisis, maar consumptie richt zich wel op milieuvriendelijke alternatieven
- 2023-05-09 Demeter-honing maakt rentree op Nederlandse markt
- 2023-05-09 EU en Tradin Organic stimuleren regeneratieve biologische cacaoproductie in Sierra Leone
- 2023-05-04 Nieuwe biologische soepen in wereldse smaken
- 2023-04-20 Zeilschip de Tres Hombres levert 12 ton biologische Trinitario cacaobonen af in Amsterdam
- 2023-04-13 Alnatura nieuw in de Nederlandse winkelschappen
- 2023-04-05 Paastrends: Halve eitjes en paaseitabletten
- 2023-03-31 Nieuw: hagelslag voor in het zelftapsysteem
- 2023-03-29 Fairtrade bio-chocolademerk in nieuw jasje en nu ook Praliné blocs
- 2023-03-24 "Ik kijk nu volledig anders tegen een zak sesamzaad aan"
- 2023-03-23 "Het verhaal van onze familie is verweven met deze pastafabriek"
- 2023-03-22 Nieuwe Less Sugar chocoladepasta's nu verkrijgbaar
- 2023-03-20 "Eigenlijk draait meesterschap om passie en liefde voor het product en hoe dat tot stand komt"
- 2023-03-16 "De nieuwe bananenbroodmixen passen heel goed bij de doelgroep"
- 2023-03-15 Nieuwe linzenmiso en Mikawa mirin
- 2023-03-09 "We gaan nog opvallender vermelden dat we geen suiker- en zoetstoffen toevoegen"
- 2023-03-01 Waarom scoren biologische producten vaak slecht in producttesten?