Landelijke kennisdag Mest & Bodem: 1 december

Dinsdag 1 december zal bij Hoeve Landzicht (in Nieuwer ter Aa) de landelijke kennisdag 'Mest & Bodem: met aandacht voor de gevolgen van mest voor bodem en water' plaatsvinden. Deze dag wordt (in het kader van het jaar van de bodem) door Brooswater in samenwerking met Groeibalans georganiseerd.De vraag naar voedsel blijft wereldwijd stijgen. Om in de behoefte te voorzien is een vruchtbare bodem nodig waarin gewassen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Bodemvruchtbaarheid speelt hierbij een belangrijke rol. Het heeft een positieve invloed op de beschikbaarheid van voedingsstoffen, de structuur en de diversiteit van de bodem, maar ook op de waterregulering en de waterkwaliteit.Het huidige mestbeleid zit de bodemvruchtbaarheid in de weg. De beperkingen op het gebruik van dierlijke mest maken het gebruik van meer kunstmest noodzakelijk.

De landelijke kennisdag geeft inzicht in de (on)mogelijkheden van mest en de bodem in relatie met bodemvruchtbaarheid en waterkwaliteit. Vanuit diverse invalshoeken geven deskundigen hun visie en laten deelnemers kennis maken met initiatieven en toepassingen in de praktijk die bijdragen aan een betere bodem- en waterkwaliteit.Klik hier voor de uitnodiging voor deze kennisdag.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.