"Ellen Alofs: "Volgend jaar draag ik de leiding over aan Hanneke"

Boogaard International breidt magazijn uit

Tholen – Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen, is Boogaard International in Uden genoodzaakt om uit te breiden. "Het is erg druk hier. Met het oog op de toekomst investeren we momenteel in het verruimen van ons magazijn. We trekken er een stuk magazijn bij en bouwen een kantoor bovenop het huidige kantoor. Dit oude kantoor zal daarna als kantine gaan fungeren. Daarna kunnen we weer een tijdje vooruit", vertelt Ellen Alofs. Maar dit is niet de enige belangrijke ontwikkeling binnen het in Uden gevestigde bedrijf. Ellen zal volgend jaar namelijk de leiding aan haar dochter Hanneke overdragen.
 
Hanneke is in 2013 na het plotselinge overlijden van haar vader Jos aan de slag gegaan bij Boogaard International. "Meteen na de begrafenis is Hanneke hier komen werken. Ze doet het erg goed, zo is ze organisatorisch heel sterk. De handelsgeest die al zoveel jaren in de familie zit, zit er bij Hanneke heel sterk in. Volgend jaar zal ik de leiding over het bedrijf aan haar overdragen. Ik ben er van overtuigd dat ze het prima gaat doen en dat het dan allemaal goed komt. En zelf blijf ik ook zeker nog actief binnen het bedrijf. Het is voorlopig te leuk om te stoppen."


De dames Alofs van Boogaard International op de BIOFACH 2015: Hanneke, Ellen en Marieke. Hanneke gaat het bedrijf waarschijnlijk in 2015 overnemen.

Het overlijden van Jos betekent niet alleen privé, maar ook op zakelijk vlak, een groot gemis. "De laatste 2,5 jaar merken we hoe hard Jos werkte. Hij werkte letterlijk voor twee, want voor het werk wat hij deed, hebben we nu twee man nodig. Sowieso is het bedrijf zeer gestaag doorgegroeid. Er zijn inmiddels zeven mensen in dienst bij Boogaard International."


Deze ruimte zal ook als magazijn gebruikt gaan worden.

Marktontwikkelingen

Ellen kijkt met een positief gevoel naar de ontwikkelingen op de Nederlandse biologische markt. "Vergeleken met toen wij in 1999 met Boogaard International begonnen, is er nu een veel ruimer aanbod. De bio-branche blijft een relatief klein wereldje, maar is inmiddels wel een stuk professioneler geworden. Dat was ook nodig. De winkels zijn ook groter en professioneler geworden. Dat is echt een groot verschil. Een natuurvoedingswinkel moet uitstraling hebben, dat is beter voor het imago van de sector."


Het pand van Boogaard International in Uden.

Volgens Ellen is ook de doelgroep veranderd: "Een bepaalde groep mensen hecht heel veel waarde aan goede voeding. Hier moet de bio-branche zich op focussen. Wel is dit een andere groep dan vroeger. Veel mensen kiezen niet meer uit principe voor biologisch, maar gaan voor de kwaliteit en de smaak van de bio-producten."

Voor meer informatie:

Ellen Alofs
Boogaard International
Westwijk 19
5406 XS Uden
0413 257112
info@boogaard-int.com
www.boogaard-int.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven