Toekomst Zaaien 2015 Landgoed Kraaybeekerhof: 25 oktober

Zondag 25 oktober gaan ze op Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen leeggekomen stukken in de groentetuin inzaaien met wintergranen, onder andere rogge, tarwe, gerst en spelt. Dit gebeurt tijdens het evenement Toekomst Zaaien 2015. Ook gaan ze op deze dag de nieuwe 7 cirkels in het weiland om de bestaande kruidencirkel inwijden met verschillende soorten graan. Dit doen ze om de bodem tijdens de winter bedekt te houden, zodat er geen uitspoeling plaats vindt. In het voorjaar zullen ze het opgekomen graan er weer onder gaan spitten. Dan doet dit dienst als groenbemester.
 
De 'graancirkels' laten ze doorgroeien en afrijpen, waar een deel van wordt gebruikt door Marij, één van de imkers op de Kraaybeekerhof om bijenkorven van te vlechten
 


Iedereen is van harte welkom om mee te komen helpen 'toekomst zaaien'. Het evenement start om 13:00 uur met koffie/thee om vervolgens in optocht de tuin in te gaan en krijgt ieder, jong en oud (er is geen leeftijd aan verbonden), zijn portie graan om uit te zaaien, zodat de tuin weer barstens vol leven de winter in kan gaan, vol toekomst voor het komende seizoen.
 
Na afloop drinken de deelnemers nog een glaasje en toasten ze op de nieuwe 'graancirkels' en gaat ieder zijn weg, op weg naar het toekomstige jaar.
 
Voor meer informatie:

Landgoed Kraaybeekerhof
Diederichslaan 25
3971 PA Driebergen
landgoedkraaybeekerhof@live.nl
www.landgoedkraaybeekerhof.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.