Agrifirm Plant merkt groeiende interesse in bio-wintertarwe

Steeds meer biologische telers doen ervaring op met het zaaien van wintertarwe. De over het algemeen hogere opbrengsten, goede gezondheid, een mooie doorworteling van de grond en een vroege oogst zijn aspecten die het zaaien van wintertarwe het overwegen waard maken.

Het ideale zaaitijdstip voor wintertarwe ligt in de periode van 20 oktober tot eind november. Agrifirm Plant adviseert om zowel te vroeg zaaien (risico najaarsonkruid) als te laat zaaien zoveel mogelijk te vermijden. Voor uitzaai deze herfst heeft Agrifirm Plant het ras Julius en Kelvin beschikbaar voor de biologische teelt.

Kelvin - Geschikt als voer- en baktarwe. Kelvin is een redelijk kort en stevig ras. In de praktijk goede resistentie tegen gele roest (8) en heeft een redelijk hoeveelheid bladmassa. Opbrengstpotentie van Kelvin is iets lager dan Julius. Is ook geschikt voor GPS. Zaaizaadhoeveelheid: 200-250 kilogram per hectare.

Julius - Geschikt als voer- en baktarwe. Julius is een lang ras, maar voldoende stevig. In de praktijk goede resistentie tegen gele roest (8) en heeft een goede hoeveelheid bladmassa. Julius is een later ras dan Kelvin. Julius heeft een goede opbrengst. Is ook geschikt voor GPS. Zaaizaadhoeveelheid: 200-250 kilogram per hectare.

Voor vragen en bestellingen kunt u terecht bij uw Specialist akkerbouw of rechtstreeks bij de Biologische afdeling van Agrifirm Plant, 088 4881230 of mail naar biologisch@agrifirm.com.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.