Oostenrijk: bio-aardappelen uit Lungau bij SPAR

'Eachtling', zo noemen de inwoners van het Oostenrijkse Lungau hun aardappelen. En niet alleen de naam van het hier geteelde aardappelras is bijzonder. Ook qua smaak onderscheiden de populaire streekaardappelen zich van aardappelen die van ver komen. Het klimaat in Lungau, de oergesteentegrond en de teelthoogte van meer dan 1.000 meter maken de 'Lungauer Eachtling' bijzonder intensief van smaak. Een puur natuurproduct uit de deelstaat Salzburg dat alleen in beperkte hoeveelheid verkrijgbaar is.


Wolfgang Wilding presenteert de 'Lungauer Eachtlinge': lokale aardappelen in bio-kwaliteit nu bij alle SPAR-, EUROSPAR- en INTERSPAR-vestigingen in Salzburg verkrijgbaar. © SPAR

"Lungau telt vanwege haar klimaat en haar vegetatie tot één van de beste aardappelteeltgebieden van Oostenrijk", zegt dr. Christof Rissbacher, directeur van SPAR Salzburg en Tirol. "We zijn erg blij dat we onze klanten ook dit jaar weer de 'Lungauer Eachtling' aan kunnen bieden. Vanwege de lange teelttraditie en de optimale ecologische basis is de 'Lungauer Eachtling' een eersteklas consumptieaardappel, die ook fijnproevers zal overtuigen."

Circa 200 telers in Lungau telen de Eachtling op circa 80 hectare. "De maximale opbrengst per hectare ligt op 25 ton", zegt Andreas Kaiser, directeur van de 'Lungauer Saatbauverein'. "Dit jaar waren de weersomstandigheden met een goede neerslagverdeling vergeleken bij afgelopen zomer uitstekend. De klanten van SPAR kunnen zich verheugen op uiterst goed smakende Eachtling aardappelen." De samenwerking tussen SPAR en de Lungauer Saatbauverein bestaat sinds 2005.

Bron: presse.spar.at

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.