14 oktober in Driebergen:

Informatieavond over plannen met boerderij de Hondspol

Boerderij de Hondspol gelegen in het mooie Kromme Rijngebied bestaat al ruim 30 jaar. Een biologisch-dynamisch bedrijf met melkkoeien, varkens, schapen en kippen, tuinbouw en een zuivelmakerij. Alle boerderijproducten worden met zorg geleverd. Stichting Lievegoed stopt de activiteiten op de boerderij binnenkort; het vee, de voorraden en de machines worden verkocht.

Boer Marcel Schoenmakers en zijn vrouw Hanneke, die al ruim 20 jaar op de boerderij wonen, willen het bedrijf graag voortzetten. Deze prachtige plek met werkplekken voor cliënten met een verstandelijke beperking, psychische problematiek of afstand tot de arbeidsmarkt mag niet verloren gaan. Het werken op de boerderij gecombineerd met zorg is een meerwaarde voor mens en dier.De Waldostichting ondersteunt initiatieven op het gebied van de heilpedagogie en de biologisch dynamische landbouw. Met geld van vrienden van de Waldostichting is in 1980 boerderij de Hondspol aangekocht. Zij dragen de Hondspol nog steeds een warm hart toe, en ondersteunt ons waar nodig.

Om de Hondspol te laten voortbestaan is meer steun nodig. Ze willen de roerende goederen (vee, voorraden en machines) en mogelijk een aantal hectares grond kopen. Als dit lukt kan de productie door blijven gaan en kan men de producten in de winkel blijven kopen. Er is een bedrag van 250.000 euro nodig. Dit bedrag moeten ze vóór 1 november aan Lievegoed betalen.
 
Er zijn drie mogelijkheden om te financiëren:
  1. Geld schenken via het rekeningnummer van de Waldostichting (ANBI status, bij belasting aftrekbaar)
  2. Geld lenen waarvan u de helft schenkt en de helft terug krijgt in natura. Inleg: 500 euro, 1000 euro of 1500 euro. Vanaf 2017 krijgen investeerders jaarlijks tegoedbonnen voor in de winkel. De terugbetaling in natura wordt over 5 jaar verspreid.
  3. Geld lenen tegen 0% rente. Leningen zullen in 10 jaar worden afgelost, afhankelijk van de geldlening.

Aanmelden kan via de website www.dehondspol.nl. Met de crowdfunders wordt een overeenkomst opgesteld. Aan de crowdfunders worden verder geen kosten in rekening gebracht.
 
Mocht het niet lukken de boerderij over te nemen, dan is er een risico dat het bedrag niet 100% kan worden terugbetaald. Dit is afhankelijk van het verschil tussen de aan- en verkoopwaarde van de roerende goederen.

Informatieavond

Op woensdag 14 oktober (vanaf 19:30 uur) zal een informatieavond gehouden worden. Hier worden de plannen voor de toekomst van de Hondspol uiteengezet en de crowdfunding gestart. Op boerderij de Hondspol, Gooijerdijk 20, Driebergen.
Graag aanmelden op boerderijdehondspol@gmail.com.

Voor meer informatie: www.dehondspol.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.