Ecover introduceert fles afwasmiddel gemaakt met Amsterdams Grachtenplastic

Deze hele zomer heeft Ecover gevist naar plastic in de Amsterdamse grachten, om mee te werken aan het eerste circulaire product gemaakt van lokaal plastic, met lokale consumenten. Met trotst stelt actrice Kimberley Klaver, namens Ecover, het afwasmiddel voor in een nieuwe verpakking van Amsterdams Grachtenplastic.Stel je voor. Je vist uit de Amsterdamse grachten ronddrijvend plastic. Verwerkt dit tot grondstof voor een speciale fles waarin je afwasmiddel verkoopt. Met als doel mensen bewust te maken van de wereldwijde plasticsoep problematiek. Dit baanbrekend duurzaamheidsinitiatief wordt nu tastbaar gemaakt.
  • Het afwasmiddel van Ecover zit in een limited edition fles welke Amsterdams grachtenplastic bevat. Dit om het bewustzijn rond plasticsoep te verhogen.
  • De fles is gemaakt van volledig gerecycled plastic, waarvan 10% afkomstig is uit de Amsterdamse grachten, en maakt deel uit van Ecovers baanbrekende benadering van duurzame verpakkingen.
  • Rond 2025 zal zo'n 250 miljoen ton plastic de zee vervuilen, tenzij er actie wordt ondernomen.
  • Vermindering van plastic zou leiden tot gezondere vissen en zeezoogdieren en zal het gehalte aan plastic deeltjes (microplastic) in ons eten en drinken verlagen.
  • De Ecover fles van Amsterdams grachtenafval bevat afwasmiddel met een subtiele geur van zeelavendel en eucalyptus en is vanaf 9 oktober exclusief verkrijgbaar in alle Albert Heijn vestigingen in Nederland.
Om de fles te kunnen maken, heeft Ecover samengewerkt met Plastic Whale om plastic te winnen uit de Amsterdamse grachten. Plastic Whale is de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. De missie van het bedrijf is om wateren over de hele wereld plasticvrij te maken door waarde te creëren met plastic afval.In maart 2015 hebben Ecover en Plastic Whale een boot ontwikkeld en te water gelaten die is gemaakt van 10.000 gerecyclede plastic flessen uit de grachten van Amsterdam. Sindsdien vaart de boot uit met sympathisanten en klanten van Albert Heijn om plastic op te vissen en inmiddels is daarmee voldoende plastic verzameld om de Ecover flessen te maken.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.