Eindstand na Het Groene Station: 200.000 kilo CO2-besparing

Gijs Staverman groenste NPO Radio 2-dj

Zojuist is op NPO Radio 2 bekendgemaakt dat Gijs Staverman als groenste dj van Het Groene Station uit de strijd is gekomen. De hele week kregen de Radio 2-dj's opdrachten om zo duurzaam mogelijk te leven. Ook luisteraars van NPO Radio 2 hebben enthousiast meegedaan. In totaal zijn er nu ruim 127.000 uitdagingen aangegaan in de NPO Groen-app. De hele week was NPO Radio 2 te horen vanaf Utrecht CS.
 

Groene strijd

De fiets nemen in plaats van de auto, je broodrooster een tweede leven geven of een vegetarische maaltijd koken: de NPO Radio 2-dj's Bart Arens, Wouter van der Goes, Gijs Staverman, Jasper de Vries en Jan-Willem Roodbeen hebben er deze week alles aan gedaan om de groenste dj van NPO Radio 2 te worden. De spannende strijd is gewonnen door Gijs Staverman. Hij heeft de meeste energie gestopt in het volbrengen van de groene dagopdrachten. Bezoekers van Utrecht CS hebben hun steentje bijgedragen door te dansen op een dansvloer waarmee energie is opgewekt, zodat artiesten konden optreden. Onder andere Racoon, Douwe Bob, Henny Vrienten, Handsome Poets en Saybia stonden op het groene podium.
 


Groene opbrengst

Ook luisteraars van NPO Radio 2 hebben de afgelopen week met de dj's meegedaan om groener te leven. In totaal zijn er via de NPO Groen-app nu ruim 127.500 uitdagingen aangegaan door bijvoorbeeld zwerfafval weg te gooien of het OV te nemen in plaats van de auto. Volgens berekeningen van Milieu Centraal is met deze uitdagingen 205.264 kg CO2-uitstoot (dat staat gelijk aan het planten van 10.000 bomen), ruim 50.000 kilogram afval (circa 1000 kliko's) en ruim 2,5 miljoen liter water (ruim 20.000 badkuipen) bespaard.
 

Duurzame productie

Het Groene Station kreeg vandaag het gouden certificaat uitgereikt van de Stichting Duurzaam Organiseren voor de wijze van produceren. Hiermee is dit het eerste evenement met een gouden status op de Barometer Duurzame Evenementen. Het Groene Station gebruikte 100% groene stroom, lokale en duurzame catering, milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en een dansvloer die energie opwekt. Trees for All gaat de CO2-uitstoot compenseren door bomen te planten in Bolivia.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.