Amerikaanse ambassadeur Broas bezoekt Enza Zaden:

“Ik ben onder de indruk van de enorme innovatiekracht”

Op dinsdag 6 oktober bezocht de ambassadeur van de VS in Nederland, Timothy Broas, Enza Zaden in Enkhuizen. Samen met Susan Phillips en Bob Flach van het Amerikaanse ministerie van landbouw en Alec Boydston van de Commercial Service van de VS, kreeg de ambassadeur een rondleiding door het bedrijf. Het was voor hem een kennismaking in de wereld van groenteveredeling.


De Amerikaanse ambassadeur in Nederland bezocht Enza Zaden.

De ambassadeur heeft veel interesse voor de ontwikkeling van biologische groentezaden, waar Enza Zaden’s dochteronderneming Vitalis in is gespecialiseerd. Managing Director Jaap Mazereeuw van Enza Zaden: “In de VS groeit de vraag naar en interesse in biologische producten de laatste jaren aanzienlijk. Vitalis biedt onze telers een uitgebreid assortiment aan biologisch zaad van hoge kwaliteit voor vollegrond, tunnels en kassen wereldwijd.”

“Dit bezoek heeft mijn kijk op de groentezaadsector flink vergroot. Ik had geen idee dat Nederland zo’n grote speler in de groenteveredeling in de zaadindustrie is,” vertelde Boas. “Ik ben vooral onder de indruk van het enorme innovatiekracht en de hightech activiteiten bij Enza Zaden.”

bron: Enza Zaden


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.