Biologische GGO de toekomst voor voedsel?

De Amerikaanse journalist Ferris Jabr schreef onlangs een blog waarin hij het GGO debat in een ander perspectief zet. Want hoewel biologisch en GGO elkaars tegen polen lijken te zijn, ziet Ferris een oplossing. Want is het niet zo dat het DNA van planten altijd gewijzigd wordt tijdens het veredelingsproces? Dat planten geselecteerd worden op gewenste eigenschappen? Het vermengen van genen is een essentieel onderdeel van de voortplanting, betoogt de journalist.

Daarom ziet hij mogelijkheden om GGO de biologische sector te laten versterken door de nieuwe gewassen die hieruit ontstaan. Als voorbeeld wijst hij op voorbeelden waarbij genetische gemodificeerde gewassen de oogst van een land redden in tijden van droogte. Of de maisrassen waardoor er minder pesticides nodig zijn en de sterfte onder insecten minder is.

Ferris ziet ook dat niet alle GGO en niet alle bedrijven achter de veredeling oog hebben voor milieuvraagstukken. Daarnaast belemmert de wetgeving rond biologische teelt in de VS gebruik van deze gewassen.

Lees hier het hele betoog van de Amerikaanse journalist.

Bron: Backchannel


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.