Nieuw label voor veganistische en biologische producten

De Duitse vereniging VegOrganic zal op de voedingsmiddelenbeurs ANUGA haar onafhankelijk gecontroleerde keurmerk voor plantaardige levensmiddelen in biokwaliteit presenteren. De eerste gecertificeerde producten stammen volgens de vereniging van Voelkel, Tofutown en AOT All Organic Trading, een producent en leverancier van biologische oliën, vetten en proteïnen. Vertegenwoordigers van deze bedrijven zullen op 13 oktober op de beurs aanwezig zijn.

Consumentenorganisaties vroegen al lang om een dergelijk keurmerk, zegt VegOrganic. Tot de oprichters van deze vereniging horen Alexander Beck, directeur van de 'Assoziation ökologischer Lebensmittelhersteller' (AoeL) en Bernd Drosihn, directeur van Tofutown.

De richtlijnen van EcoVeg, de naam van het keurmerk, geven volgens de vereniging voor het eerst een duidelijk regelingskader voor puur plantaardige producten. Tot nu toe bestaan er in Duitsland en de EU nog geen wettelijke definities van het begrip 'veganistisch', waarop men kan terugvallen. De EcoVeg-richtlijnen komen tegemoet aan de behoefte van de handel en de consumenten aan verplichte regels voor plantaardige levensmiddelen en zorgen ervoor dat de naleving van deze richtlijnen bewaakt wordt.

Bron: bio-markt.info

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.