Nu exclusief bij Pure Coverz: designer stoffen

Onlinewinkel Pure Coverz heeft het assortiment uitgebreid met designer stoffen. De stoffen zijn gemaakt van GOTS-gecertificeerd biologische katoen en verkrijgbaar in twee kwaliteiten: stretch jersey en sweaterstof.

Monique Zoon legt uit: "De jersey is mooi voor shirts, rokjes, leggings, jurkjes en babypakjes. De sweaterstof is heerlijk voor warme vesten, sweaters en joggingbroeken. De stoffen zijn uitgevoerd in diverse mooie dessins, die onderling perfect te combineren zijn. De prints zijn niet te serieus maar met een vette knipoog en met een vleugje humor. Verder wordt er gebruik gemaakt van hippe kleuren. De stoffen zijn geproduceerd in een gelimiteerde oplage en exclusief verkrijgbaar bij Pure Coverz."Biologische katoen

Doordat biologisch katoen geen giftige stoffen bevat, is het prettiger voor de huid. Ook is biologisch katoen zachter en ademt het beter. "De chemische stoffen die worden gebruikt bij de reguliere katoenteelt zijn slecht voor de lucht, de bodem, en alle mensen en dieren die er mee in aanraking komen", weet Monique. "Bij de productie van biologische katoen zijn de zaken beter geregeld. Men maakt gebruik van wisselteelt, veilige alternatieven voor verven en bewerken, afvalwater wordt gerecycled en katoenboeren en fabrieksmedewerkers hebben betere arbeidsomstandigheden."

Deze werkwijze wordt gewaarborgd door het GOTS certificaat. GOTS staat voor Global Organic Textile Standard. Bij het verbouwen van de katoen en de kleuringen en bewerkingen die de stof heeft ondergaan, wordt het milieu zo min mogelijk belast. GOTS stelt namelijk hoge eisen aan het gehele productieproces: de gehele keten moet ecologisch, economisch en sociaal duurzaam zijn. GOTS voert controles uit in de gehele productieketen en kijkt kritisch of deze voldoen aan minimum eisen op het gebied van arbeid, afvalverwerking, transport, verpakking en het gebruik van chemicali├źn.

Voor meer informatie: www.purecoverz.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.