Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ook Wallonië en Wales willen geen GGO

Na elf lidstaten en twee regio’s willen ook Wales en Wallonie gebruik maken van de opt-out regeling die de EU heeft opgesteld voor GGO-gewassen. Binnen de herziene Europese regeling kunnen landen en regio’s aangeven dat ze GGO niet zien zitten.



Rebecca Evans, viceminister van Landbouw van Wales: "Dit geeft ons de mogelijkheid om de significante investering die we gedaan hebben in onze biologische sector te beschermen."

Het GGO-debat is een langlopende discussie die zo’n vijftien jaar geleden begon. Voorstanders en tegenstanders blokkeren steevast elk voorstel. Begin dit jaar werd de Europese wetgeving zo aangepast dat lidstaten zich kunnen verzetten tegen de teelt van genetisch gemodificeerde gewassen binnen hun grenzen. Dit verbod is zelfs toegestaan als het gewas wel erkend wordt door de EFSA.

Elf landen hebben gebruik gemaakt van de opt-out regeling: Hongarije, Polen, Litouwen, Letland, Frankrijk, Kroatië, Oostenrijk, Nederland en Griekenland. Daarnaast hebben twee regio’s, Schotland en Noord-Ierland, gebruik gemaakt van de regeling.

Publicatiedatum: