Eerste restaurant in Amsterdam met EKO-keurmerk

Restaurant Bloem ontvangt EKO-keurmerk Horeca

Bloem Eten en Drinken is vrijdag 2 oktober gecertificeerd voor het EKO-keurmerk Horeca. Bloem heeft het gouden certificaat ontvangen: de menukaart is 100% biologisch.“We kiezen bewust voor biologische producten, liefst ook uit de streek. Dit met het oog op dierenwelzijn, onze gezondheid en een mooiere wereld. En natuurlijk omdat het veel lekkerder is.” vertelt Daniël Hutchinson, bedrijfsleider bij Bloem. “We zijn heel blij met het gouden EKO-keurmerk, omdat het aantoont dat we écht volledig voor biologisch gaan. Dat we de primeur hebben in Amsterdam, daar ben ik natuurlijk erg trots op!”

Een gouden keurmerk betekent dat er in de keuken geen producten gebruikt worden met kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen of producten die met gentech gemaakt zijn. In plaats daarvan kiest Bloem voor ingrediënten die zo natuurlijk mogelijk zijn geteeld of gekweekt. Veel chef-koks hebben een voorkeur voor biologische ingrediënten, maar alleen met een certificering weet de gast dat ook echt zeker. De Stichting EKO-keurmerk ziet hier op toe.

Café Restaurant Bloem is gelegen op een prachtige locatie in de Plantagebuurt in Amsterdam, aan het water van het Entrepotdok, tussen de monumentale pakhuizen en tegenover dierenpark Artis.

EKO-keurmerk Horeca

Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een restaurant aantoonbaar biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, onder andere aan de hand van de inkoopadministratie. Alleen producten en ingrediënten van gecertificeerd biologische leveranciers tellen mee. Bij café-restaurant Bloem is de inkoop 100% biologisch. Niet alleen het eten, maar ook de (sterke) drank is van biologische komaf.
Naast de keurmerken voor de horeca, verstrekt Stichting EKO-keurmerk ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en voor winkels met minimaal 90% biologische inkoop.

meer informatie: www.bloem36.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.