Skal:

Landbouwbedrijf opgeschort wegens parallelproductie

In september heeft Skal het bio-certificaat van een landbouwbedrijf uit Friesland opgeschort. Oorzaak van de opschorting is dat het bedrijf tegelijkertijd hetzelfde gewas biologisch en gangbaar teelt. Dit is niet toegestaan in de biologische landbouw.

Daarom schort Skal het certificaat op voor een periode van maximaal 6 maanden. Mocht het bedrijf de afwijking niet herstellen in deze periode dan wordt het bio-certificaat definitief ingetrokken.

Over ons sanctiebeleid

De richtlijnen voor biologische landbouw en voeding zijn vastgelegd in Europese wetgeving. Skal Biocontrole is door de overheid aangewezen als onafhankelijke controle- en certificeringsorganisatie voor de biologische sector in Nederland. Jaarlijks worden alle gecertificeerde bedrijven gecontroleerd. Ook vinden tussentijdse, onaangekondigde flitsinspecties plaats. Skal kent een streng maar tevens proportioneel sanctiebeleid.

Opschortingen van bedrijven publiceert Skal geanonimiseerd op onze website. Afnemers worden geïnformeerd door het betrokken bedrijf.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.