Onderzoek naar geschikte rode blokpaprika rassen voor bio-teelt

Er zijn veel verschillende rassen rode blokpaprika’s, maar welke rassen goed biologisch te telen zijn is nog in nevelen gehuld. Het Belgische CCTB onderzocht welke rassen het best geschikt zijn voor de bio-teelt. Voor de selectie werd rekening gehouden met de wensen van telers, beschikbaarheid van bio-zaad en het aanbod van de zaadhuizen.Op een proefveld werden in februari verschillende rassen geplant.
De proef werd geplant met een plandichtheid van 3,38 planten/m². Alle rassen werden geënt op Scarface (Vitalis). Er werd een 2-stengelsysteem aangehouden en de oogst begon op 21 april. Een erge bladluis gooide echter roet in het eten, de proef werd in september stilgelegd.

Door deze aantasting door bladluizen en brandnetelwants, kan het laatste aandeel productie alleen geschat worden. Alle rassen opgenomen in de proef voldoen. E20B.4541 (Enza), en eventueel ook Sapporo (Rijk Zwaan) behalen mooie resultaten in de proef door toch iets beter te scoren op opbrengst, terwijl Maranello (Enza) dan weer een beetje achter blijft. PR6650 (Uniseeds) komt in deze proef opmerkelijk later in productie.

Klik hier voor het volledige onderzoek.

bron: www.biokennis.org

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven