Internationaal congres biologische glastuinbouw

Van 11 t/m 14 April 2016 vindt het internationale symposium voor biologische glastuinbouw plaats in Izmir (Turkije). Tijdens het symposium wisselen de glastuinders, onderzoekers, leveranciers en handelsbedrijven kennis en ervaringen uit en worden recente onderzoekresultaten en innovaties in workshops en pitches gepresenteerd. Ter afsluiting van het Biogreenhouse COST Action ( www.biogreenhouse.org ) programma worden meer dan 15 publicaties voor biologische glastuinbouw uitgegeven.

Kennismarkt
Het symposium is de internationale ontmoetingsplaats voor glastuinders, adviseurs, onderzoekers, experts, toeleveranciers en handelsbedrijven, en wordt georganiseerd door de International Society for Horticultural Science en de COST Action FA1105 Biogreenhouse. Leen Janmaat, adviseur bij het Louis Bolk Instituut en bedrijfsbegeleider glastuinbouw raadt tuinders aan deel te nemen. “Deze kennismarkt biedt volop mogelijkheden om op efficiënte wijze veel nieuwe kennis van experts en collega’s uit andere landen op te doen. Het is ook een must voor tuinders die zich oriënteren op de biologische teeltwijze”.

Naast het wetenschappelijk programma vindt parallel een technisch programma plaats. Deelnemers bepalen zelf hun voorkeur. Aanvullend vindt er een excursie plaats langs diverse tuinbouwbedrijven in de omgeving van Izmir.Programma
Het driedaagse wetenschappelijke en het parallelle technische programma bevat presentaties, postersessies en workshops met speciale aandacht voor de bodem, plantgezondheid, bodemweerbaarheid, compostkwaliteit en beheersing van ziekten & plagen in verschillende klimaatzones. Ook de relatie tussen energieverbruik en duurzaamheid staat op de agenda. Het technische programma is, behalve voor de tuinbouwsector, ook bedoeld voor certificeerders en beleidsmakers. Tijdens het symposium presenteren onderzoekers en bedrijven innovaties en nieuwe ontwikkelingen.

Op de bijeenkomst krijgen alle deelnemers 15 publicaties op een USB stick met de publicaties van de COST Action Biogreenhouse. Deze gaan oa. Over compost bereiding, water- & mineralen management, energie (kosten en besparingen), leaflets over plantgezondheid, duurzaamheid, productkwaliteit, risico’s voedselveiligheid, opkweek en gezond uitgangangsmateriaal.
Meer informatie over het programma en de aanmelding is te vinden op http://www.oghsymposium2016.org/en/. De vroegboekkorting van € 50,- geldt tot 15 November 2015.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.