Boerenkaas wederom in zonnetje in oktober
Extra aandacht is er juist in deze maand voor gerijpte Boerenkaas; dat is echt de smaak van het seizoen. In het voorjaar maken de kaasboeren en –boerinnen heerlijk zachte kaas, van de verse voorjaarsmelk, als de koeien, geiten of schapen lekker buiten grazen en vers, mals gras eten. Deze zacht romige boeren graskaas krijgt de tijd om rustig te rijpen op houten planken. Dankzij de natuurlijke rijping ontwikkelt zich een volle, krachtige smaak. De kaas is bovendien heerlijk zacht in de mond, want Boerenkaas van verse voorjaarsmelk is lekker ‘smedig’.
Boerenkaas is door de Europese Unie erkend en beschermd als een Gegarandeerde Traditionele Specialiteit. Dat betekent dat niet zomaar alle kaas Boerenkaas genoemd mag worden. Alleen kaas die echt op de boerderij is gemaakt, met de verse, rauwe melk afkomstig van de eigen veestapel, mag Boerenkaas heten.
Boerenkaas is een specialiteit die altijd onderscheidend is van alle andere kazen. Op de kaasboerderij is de hele keten, van melkvee tot eindproduct, in één hand. De boer en boerin werken heel zorgvuldig en schoon en er zijn vaak controles, die heel streng zijn. Zo kan iedereen veilig genieten van deze lekkere kaas.
Juist omdat geen enkele Boerenkaas hetzelfde is, is er maar één advies: proeven. Elke Boerenkaas is een uniek stukje vakmanschap van de boer en boerin, met dank aan de melk van hun koeien, schapen of geiten. Door zorgvuldig te proeven, ontdek je de rijkdom in smaakvariaties.
Speciaal voor Oktober Boerenkaasmaand is er op Facebook een actie waarbij je kans maakt op een weekend voor vier personen. Tijdens dit weekend kom je bij de boer over de vloer en proef je volop van het boerenleven. En van Boerenkaas natuurlijk.
Voor meer informatie: www.boerenkaas.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-02 Arla bio-melkprijs daalt met 2 eurocent per kilo in juni
- 2023-06-02 Melkprijs Eko-Holland in juni met vijftig cent omlaag
- 2023-06-01 "We willen iedereen met wie we zaken doen aardig vinden"
- 2023-06-01 Pioniers geven aftrap voor de Maand van het Kalf
- 2023-06-01 "Historisch gezien hebben we nooit zoveel dierlijke producten geconsumeerd als nu, dus wat matigen daarmee kan geen kwaad"
- 2023-05-31 FrieslandCampina verlaagt bio-garantieprijs in juni met 25 cent
- 2023-05-31 Amerikaans landbouwministerie biedt steun aan biologische zuivelproducenten
- 2023-05-31 Weideseizoen: toezicht op weidegang dieren gestart
- 2023-05-30 Juni: Maand van het Kalf
- 2023-05-26 Biologische volle melk Schwarzwaldmilch gekozen tot beste ambachtelijke melk
- 2023-05-24 Biologisch melkveehouder Arie van den Berg op bezoek bij Vroege Vogels Radio
- 2023-05-24 "Vier stappen om broei in de kuil tegen te gaan"
- 2023-05-23 Eerste honderdtonner van Bio Opneij Wytze van de Bio-KI
- 2023-05-23 Provamel focust voortaan op het gamma lang houdbare plantaardige drinks, room en desserts
- 2023-05-23 Innovatiehuis De Peel roept label in het leven om lokale biologische kaas op de kaart te zetten
- 2023-05-22 "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- 2023-05-22 Bio-boeren trekken meer dan 2500 bezoekers tijdens Campina Open Boerderijdagen
- 2023-05-19 Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- 2023-05-17 Maatschap Muggen wint Agroscoopbokaal Biologisch
- 2023-05-12 Veehouderijdocent Frens Schuring neemt Weidegangtrofee in ontvangst