Boerenkaas wederom in zonnetje in oktober

Oktober is ook dit jaar weer Boerenkaasmaand. Een hele maand lang is er extra aandacht voor dit authentieke product, dat in vele soorten, maten, leeftijden en smaken verkrijgbaar is. Er zijn spraakmakende acties in speciaalzaken en op markten waar altijd wel meerdere varianten Boerenkaas te proeven zijn, Boerderij-Belevingen op boerderijen verspreid door het land en proeverijen in supermarkten. En er is een actie op Facebook, waarbij je kans maakt op een origineel weekend voor vier personen.Extra aandacht is er juist in deze maand voor gerijpte Boerenkaas; dat is echt de smaak van het seizoen. In het voorjaar maken de kaasboeren en –boerinnen heerlijk zachte kaas, van de verse voorjaarsmelk, als de koeien, geiten of schapen lekker buiten grazen en vers, mals gras eten. Deze zacht romige boeren graskaas krijgt de tijd om rustig te rijpen op houten planken. Dankzij de natuurlijke rijping ontwikkelt zich een volle, krachtige smaak. De kaas is bovendien heerlijk zacht in de mond, want Boerenkaas van verse voorjaarsmelk is lekker ‘smedig’.

Boerenkaas is door de Europese Unie erkend en beschermd als een Gegarandeerde Traditionele Specialiteit. Dat betekent dat niet zomaar alle kaas Boerenkaas genoemd mag worden. Alleen kaas die echt op de boerderij is gemaakt, met de verse, rauwe melk afkomstig van de eigen veestapel, mag Boerenkaas heten.

Boerenkaas is een specialiteit die altijd onderscheidend is van alle andere kazen. Op de kaasboerderij is de hele keten, van melkvee tot eindproduct, in één hand. De boer en boerin werken heel zorgvuldig en schoon en er zijn vaak controles, die heel streng zijn. Zo kan iedereen veilig genieten van deze lekkere kaas.

Juist omdat geen enkele Boerenkaas hetzelfde is, is er maar één advies: proeven. Elke Boerenkaas is een uniek stukje vakmanschap van de boer en boerin, met dank aan de melk van hun koeien, schapen of geiten. Door zorgvuldig te proeven, ontdek je de rijkdom in smaakvariaties.

Speciaal voor Oktober Boerenkaasmaand is er op Facebook een actie waarbij je kans maakt op een weekend voor vier personen. Tijdens dit weekend kom je bij de boer over de vloer en proef je volop van het boerenleven. En van Boerenkaas natuurlijk.

Voor meer informatie: www.boerenkaas.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.