na bio-tomaat ook bio-koe in politiek

'Bio-koe heeft meer ruimte dan asielzoeker'

Tijdens de algemene beschouwingen eerder deze maand vrolijkte Halbe Zijlstra (VVD) het debat op met een verwijzing naar de tomatenteelt. Na de biologische tomaat, door Zijlstra Thieme-tomaat gedoopt, die volgens de VVD'er beslist minder duurzaam is dan de tomaat uit een Nederlandse kas, keert biologisch nu terug in het debat over het asielbeleid.De gemeenteraad in Tilburg overweegt het voormalig woon-zorgcentrum Sint Jozefzorg tot opvangcentrum voor asielzoekers om te dopen. De VVD ziet het plan niet zitten, het centrum is volgens de partij veel te klein voor 400 vluchtelingen.

"Als een boer biologisch verantwoord wil ondernemen, moet hij zorgen voor minimaal zes vierkante meter stalruimte per koe. Dat is meer dan in Sint Jozefzorg ter beschikking komt per asielzoeker. Zoveel mensen op elkaars lip in een kleine ruimte, dat is vragen om problemen," aldus de VVD fractievoorzitter Roel Lauwerier tegen Omroep Brabant.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.