Spanje: COAGRISAN innoveert biologische tomatenteelt

De uitbreiding van de landbouwcoöperatie COAGRISAN gaat onverminderd door. Naast een continue vooruitgang in termen van volume en kwaliteit van de productie, is COAGRISAN van plan om zich te richten op biologische producten. 

Na de uitstekende resultaten van COAGRISAN's biologische bananen heeft de coöperatie, geleid door Juan José del Pino, besloten om ook te investeren in de productie van biologische tomaten. Del Pino stelde dat deze beslissing mede wordt ondersteund door de klanten zelf.

 
General Manager, Jacinto Godoy, legde uit dat het huidige productiemodel is gebaseerd op duurzaamheid en respect voor het milieu. 100% van het areaal wordt gecontroleerd door diverse technieken met een minimaal gebruik van werkzame bestanddelen (fytosanitaire producten, kokossubstraten en steenwol) en de toepassing van recirculatie en afvalvermindering in de vorm van een zero waste model.

Godoy: "Daarbij hebben we twee jaar lang geprobeerd om van plantenresten van de gewassen te gebruiken met behulp van composttechnieken. Echter, bureaucratische obstakels van de regering beletten om met het benodigde compost te werken." Godoy stelde aanvullend dat "ons idee is om een ​​redelijk aantal in het eerste jaar te planten, als een test, bij COAGRISAN's R&D+i-kas, om te zien hoe het gewas, de markt en de klanten te reageren. Op basis van deze respons, die naar verwachting positief zal zijn (gezien de bereikte resultaten met de biologische bananen), wordt tussen 30 en 40% van het tomatenareaal in de komende jaren omgezet naar biologisch. Afhankelijk van de vraag op de markt kunnen we dit uitbreiden tot 100%," bevestigt Godoy.
 
COAGRISAN is ervan overtuigd dat de biologische teelt booming is, omdat de vraag in de komende jaren zal blijven toenemen. Daarom is het doel om zo snel mogelijk een stabiele positie te bereiken. De nieuwe biologische productie is bestemd voor de export met Europa als de belangrijkste afnemer.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven