'Goede tijden voor biologische varkenshouders'

Biologische varkenshouders beleven goede tijden, dat meldt de website pigbusiness.nl. De site sprak onder andere met Joost van Alphen, voorzitter van de Vereniging Biologische Varkenshouders (VBV). "Met 3,30 euro per kilo en voerkosten van gemiddeld 1,45 per kilo zijn de verdiensten nu goed”, vertelt Joost.Joost, zelf biologisch varkenshouder, levert aan De Groene Weg. De Groene Weg werkt met een wachtlijst voor varkenshouders die willen instappen. Daarmee blijft de ontwikkeling in de markt in balans met de vraag. "Nu is de vraag goed, waardoor de wachtlijst leeg is, dat was een jaar geleden wel anders”, vertelt Joost.

Voor reguliere varkenshouders die over willen stappen is dit dus het juiste moment. Al moeten varkenshouders zich volgens Van Alphen goed afvragen of de biologische varkenshouderij bij hun past omdat ze bijvoorbeeld aan meer eisen moeten voldoen. „Met van die gelukszoekers gaat het in de sector mis.”

Op dit moment telt Nederland een kleine 100 biologische varkenshouders waarvan ongeveer een derde de helft van de productie voor zijn rekening neemt. De huidige ontwikkeling in de markt wordt mede veroorzaakt door retailers die acties op zetten met biologisch vlees. Doordat het aanbod gering is, stijgt de prijs.

bron: www.pigbusiness.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven