Varkenshouder kan groei niet bijbenen

Leverancier Whole Foods beschuldigd van veroorzaken dierenleed

De Amerikaanse supermarktgigant Whole Foods wordt beschuldigt van het verkopen van vlees dat niet diervriendelijk geproduceerd is. De supermarkt zet in op biologisch en heeft dierenwelzijn ook hoog in het vaandel staan. Een undercover onderzoek van PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) toont echter een ander beeld.Een onderzoekster solliciteerde bij een varkenshouder die samenwerkt met Whole Foods. Ze maakte opnamen van de activiteiten op het bedrijf, waar er allerminst diervriendelijk wordt omgesprongen met de varkens.

Whole Foods zegt direct na de melding bij de varkenshouderij op inspectie gegaan te zijn. Volgens de supermarkt voldoet het bedrijf aan de eisen onder GAP Step 2 certificering. Daarnaast ging de keten in gesprek over de omgang met de varkens, waarbij onder andere het oor vastgehouden wordt om een vaccinatie te kunnen geven.

De varkenshouder breidde in de afgelopen jaren fors uit, mede door het succes van biologisch vlees. Dat deze uitbreiding niet altijd goed uitpakte voor de varkens, geeft de mede-eigenaar van het bedrijf toe.

bron: www.themitchellrepublic.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.