9 oktober: Zevende Dag van de Duurzaamheid

Van Low Car Diet tot Voorleesactie met nieuw boek van prinses Laurentien en Jan Terlouw

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Duurzaamheid, op vrijdag 9 oktober, vinden door heel Nederland duizenden duurzame activiteiten plaats. Op initiatief van Urgenda laten bedrijven, burgers, overheden, scholen en maatschappelijke organisaties samen zien dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk is, maar ook inspirerend, innovatief en winstgevend. Op 9 oktober vindt onder andere de Voorleesactie plaats op honderden basisscholen, wordt het energieleverend huis in Wormerveer geopend en starten het Low Car Diet, de Dutch Sustainable Fashion Week en de Strawberry Earth Fair.

"Op de Dag van de Duurzaamheid laten we met alle deelnemers zien hoe duurzaamheid past in het dagelijks leven. Dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk is maar ook inspirerend, innovatief en winstgevend. Met een steeds sneller veranderend klimaat en slinkende grondstofvoorraden is het noodzakelijk een nieuwe circulaire economie op te bouwen gebaseerd op duurzame energie en groene grondstoffen. Dat kunnen bedrijven, overheden en burgers zelf doen, ieder op een eigen wijze", aldus Urgenda directeur Marjan MinnesmaDe afgelopen zes jaar is de Dag van de Duurzaamheid uitgegroeid tot dé dag waarop duidelijk wordt hoe groot de duurzaamheidsbeweging al is. Scholen, ondernemers, gemeenten, MKB-ers, kinderboerderijen, universiteiten, winkelketens en kinderopvangcentra laten zich van hun ‘groenste’ kant zien via speciale activiteiten.

Nieuw boek van prinses Laurentien en Jan Terlouw

Speciaal voor de Voorleesactie op de landelijke Dag van de Duurzaamheid hebben prinses Laurentien en Jan Terlouw, kinderboekenschrijver en voormalig politicus, het nieuwe boek Kapsones geschreven. Op 9 oktober wordt dit boek officieel gepresenteerd en op honderden basisscholen voorgelezen.

Topbestuurder en medewerkers van bedrijven gaan vanaf 9 oktober tijdens het Low Car Diet 30 dagen met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken en ontdekken dat de dagelijkse reis goedkoper, schoner en gezonder kan.

Voor meer informatie: www.dagvandeduurzaamheid.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.