Oogst cranberries Terschelling begonnen

In de duinen van Terschelling, uitgestrekt over 22 kilometer ruige duinvalleien liggen de cranberyvelden van Cranberry Terschelling. Afgelopen weekend is de oogst van de bessen, ondanks het koele voorjaar, op tijd begonnen. "Doordat de velden in de duinen liggen is het oogsten zwaar werk", vertelt Martine van urk. "Toch is de motivatie van de plukkers altijd weer zeer hoog, omdat het hen bekend is welk mooi doel ze dienen. Een dankbaar werk, een zeer gezond product, met de hand geplukt geeft hen een goed gevoel.Temeer omdat inmiddels onomstotelijk is bewezen dat het pure zure natuursap een zeer probaat middel voor een goede blaasfunctie is.


Plukkers trekken door de duinen om de cranberryoosgt binnen te halen.

In begin september trekt een vast groep plukkers de duinen van het Waddeneiland in, daarvoor krijgen de plukkers een speciale pas van Staatsbosbeheer die hen het recht geeft de bessen te plukken. De cranberrypluk is een jarenlange traditie.


Links: Joop en Martine van Urk. Rechts: de oogst wordt verzameld.

"Er is veel onderzoek gedaan naar de kwaliteiten van de cranberries in het algemeen, maar de bijzondere Terschellinger Cranberry heeft naast een hoog vitamine C percentage en anti-oxydanten een percentage benzoaat dat er voor zorgt dat de cranberryproducten van deze vaccinium soort zeer lang houdbaar zijn. Kortom de natuur is op geen enkele manier na te maken of te evenaren."

De cranberries worden in een fabriek in Harlingen verwerkt tot verschillende, biologisch gecertificeerde producten.

Meer informatie: www.terschellingercranberry.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.